Könyvajánló: Romantikus regények

Könyvajánló: Romantikus regények

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Könyvajánló: Romantikus regények

Néha kell egy kis lazulás a téli estékre, nincs is jobb mint egy jó kis történet, egy új világ, ami megelevenedik előttünk.

Lessing, Doris: Az arany jegyzetfüzet

Anna Wulf sikeres írónő, aki egyedül neveli lányát az 1950-es évek Londonjában.
Napjai rettegésben telnek.
Attól fél, hogy idővel kicsúszik lába alól a talaj, elveszti kapcsolatát a külvilággal, és megőrül.
Ezért naplóba kezd, gondolatait négy jegyzetfüzetbe rögzíti;
Szerelem és visszautasítás, hűtlenség és szexuális felszabadulás, politikai szekértáborok és családi traumák, elvesztett haza és megtalált női identitás története Az arany jegyzetfüzet, mely Doris Lessing főműve, és a 20. század talán egyik legfontosabb regénye.
Ulpius-ház Könyvkiadó

James, Henry: A galamb szárnyai

Kate anyja halála után nagynénje pártfogása alá kerül, aki a lány szépségét és intelligenciáját egy anyagi és társadalmi felemelkedést biztosító házasságban kívánja kamatoztatni.
Am Kate súlyos titkot hordoz magában: szerelmes egy egyszerű újságíróba, Merton Densherbe. A titokláncolat újabb láncszeme Milly, a családi tragédiáktól megtört, bánatos amerikai szépség, aki felejteni jön Európába.
Kate gyanítja, hogy a leány valamilyen titokzatos, halálos kórban szenved, így megszületik a terve, hogy a dúsgazdag árva majdani örökségéből alapozzák meg közös boldogságukat Densherrel.
Az ördögi tervet azonban nem várt fordulat hiúsítja meg: Merton beleszeret a szomorú szépségbe.
James Henry eddig kiadatlan könyvének egyéni hangjával, s a „mindentudó mesélő” kiiktatásával teljesen újat hozott a prózairodalomba.
Lazi Könyvkiadó

Regös István Attila: A szerencse fia

Fil életútja mózesi módon kezdődik, amidőn szülei csecsemőként egy kosárban Dominus Domno, Admiratio város agglegény orvosának küszöbén hagyják.
Domno felneveli az ifjú Filt, aki húszéves korára szerelembe esik tejtestvérével, Hadassával.
Ám éppen szerelmük kiteljesedésének napján megjelennek Fil vér szerinti szülei, akik egy cirkusznál dolgoznak. Fil, engedelmeskedvén feltámadó, az ismeretlen megismerése utáni vágya vonzerejének, elhagyja Domnót és Hadassát is, elmegy szüleivel a vándorcirkuszba.
Fil a cikruszban megismerkedik a gyönyörű kötéltáncosnővel, Bettyvel, akivel egymásba szeretnek.
Fil ekkor szörnyű morális válaszút elé kényszerül: engedjen-e vágyának, mely a gyönyörű Bettyhez húzza, vagy tartsa meg Hadassának tett fogadalmát, és térjen vissza Admiratióba
Lazi Könyvkiadó

Waugh, Evelyn: Utolsó látogatás

Egy tiltott szerelem és az ártatlanság elvesztése a második világháború előtti Angliában. 1925, Oxford.
A jóképű Charles Ryder, középosztálybeli diák összebarátkozik a lángoló és nagyvilági életet élő Sebastiannal, Lord és Lady Marchmain fiával, aki meghívja a fiatalembert lenyűgöző családi kastélyukba, Bridesheadbe.
Új környezete elvarázsolja, Sebastian gyönyörű húga, Julia pedig elcsavarja a fejét.
Charles minden egyes látogatásakor új és új felállás lesz érvényes a hármójuk kapcsolatában, amelynek legfőbb okozója a zsarnoki természettel és buzgó katolikus vakhittel megáldott anya személye.
Evelyn Waugh, a korán elhunyt angol író a XX. század egyik legragyogóbb szatírikus tehetsége
Lazi Könyvkiadó

Gaskell, Elizabeth: Vétkek és vezeklések. Ruth története

Ruth Hilton egyszerű gazdálkodók szépséges leányaként cseperedik a család vidéki farmján. Ábrándos gyermekkora azonban egy csapásra lesz semmivé, amikor előbb édesanyját, majd édesapját is elveszíti.
Gyámja varróleánynak adja egy kisvárosi ruhaszalonba.
A magányos hölgy ifjúsága virágos vidékére vágyik vissza az úri szabóság rideg falai közül. Kisvártatva elragadja a szerelem Mr. Bellingham, a vagyonos kalandor személyében: románca a jellemtelen férfival megpecsételi a sorsát.
Az eldobott szerető élete kis híján tragédiába torkollik, ám kétségbeesett helyzetében fölkarolja egy lelkész, s magához veszi ecclestoni otthonukba.
Jóvá szeretné tenni leánykori botlását és szeretetben nevelje föl kisfiát. Tehetsége, szorgalma és állhatatossága révén idővel elismert és csodált nevelőnővé küzdi föl magát.
Lazi Könyvkiadó

Gaskell, Elizabeth: Sylvia szerelmei

A kelet-angliai gazdálkodó család gyönyörű lánya, Sylvia gondtalanul éli az ifjú leányok derűs hétköznapjait, mígnem hirtelen elveszíti édesapját.
A lány gyászában titkos jegyese, Charley nyújthatna vigaszt, de ő rejtélyes körülmények között eltűnik, s a kisváros lakói úgy vélik, a tengerbe veszett.
Sylvia immár kettő gyászát egyedül az érte régóta epedő boltoskereskedő, Philip képes feledtetni, akinek hosszú évek reménytelen várakozása után ki is mondja a boldogító igent.
Miből is gondolhatná, hogy Philip sötét titkot rejteget, egy olyan titkot, amelyre, ha idejében fény derül, teljesen más irányt vett volna a leány élete.
Lazi Könyvkiadó

A könyveket megtalálhatod az Alexandra könyváruházban.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!