Otthon / Dekor

Konyhasziget kicsi helyre? 5 praktikus megoldás 10 inspiráló változatban

Keskeny szigetek

A konyhaszigetek hasznossága megkérdőjelezhetetlen: nem csupán extra tárolókat jelentenek, rengeteg hasznos munkafelületet biztosítanak számodra. Ezen felül olyan extrákat is beépíthettek a szigetbe, mint a külső polc- és fiókrendszer, vagy éppen a reggeliző pult. Amennyiben keskeny a konyhád (jellemző módon ilyen a párhuzamos elrendezésű helyiség), úgy nem is érdemes széles szigetben gondolkoznod. Sokkal jobban jársz a szintén keskenyebb, ám hosszabb változatokkal, amik elegendő helyet hagynak a fiókok kihúzásának és a kényelmes közlekedésnek. 

A cikk folytatódik, lapozz!

Mozgatható szigetek

Még a legkisebb konyhában is elférnek a mozgatható szigetek, amiket nagyon sokoldalúan bevethetsz a hétköznapok során. A gurulós változatok sokszor pontosan ugyanúgy néznek ki, mint a klasszikus, beépített szigetek, mindössze annyiban térnek el az eredetiktől, hogy ezeket kedved szerint mozgathatod. Sokszor előfordul, hogy akad a konyhában egy olyan zug, ahol használaton kívül elfér ez a bútordarab, viszont a konyha közepén sajnos akadályozná a szabad mozgást – legalábbis akkor, ha fix helyet kellene neki találnod. Szerencsére nincs ok az aggodalomra, az odébb gördíthető szigetek remek alternatívát jelentenek, ha kicsi a konyhád alapterülete!

A cikk folytatódik, lapozz!

Sziget kontra asztal

A sziget beépítésén akkor tudsz a legtöbbet spórolni, ha kiváltasz vele valamit – például a szintén rengeteg helyet elfoglaló étkezőasztalt. Erre több lehetőséged is kínálkozik: ha szeretnél egységes hatást elérni, akkor érdemes olyan asztalt készíttetned, aminek a lapja a konyhapultéval megegyező, vagy legalább nagyon hasonló, így egységes lesz majd az összkép. Az asztalt főzés közben használhatod szigetként, ha végeztél, akkor pedig betöltheti eredeti funkcióját. A másik lehetőség, hogy a kisebb méretű szigetet készítteted el úgy, hogy az étkezőként is tudjon funkcionálni. Erre alternatívát kínálnak a különböző összecsukható, a sziget oldalára szerelhető elemek, de az is jó megoldás, ha a sziget pultjából tudtok szükség esetén egy méretes asztalt kihajtani.

A cikk folytatódik, lapozz!

Két szerep egy bútorban

Az előző pontban említett lehetőségekkel rengeteg helyet spórolhattok, de előfordulhat – főleg akkor, ha az asztal veszi át a konyhasziget szerepét –, hogy nem feltétlenül érvényesül az általad megálmodott összkép. Ha semmiképpen se szeretnél lemondani a konyhaszigetről, akkor érdemes az étkezőtől megválnod. Bár ez nagy áldozat, ha nem szoktatok hatalmas vacsora partikat rendezni, akkor ezen az alternatíván is érdemes elgondolkoznotok. Ebben az esetben akár egy hatalmas sziget is helyet kaphat a konyhádban, az étkezést pedig bárszékek segítségével a pultnál, vagy a szigetnél tudjátok megoldani. 

A cikk folytatódik, lapozz!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást