Otthon / Dekor

Konyhasziget kicsi helyre? 5 praktikus megoldás 10 inspiráló változatban

Keskeny szigetek

A konyhaszigetek hasznossága megkérdőjelezhetetlen: nem csupán extra tárolókat jelentenek, rengeteg hasznos munkafelületet biztosítanak számodra. Ezen felül olyan extrákat is beépíthettek a szigetbe, mint a külső polc- és fiókrendszer, vagy éppen a reggeliző pult. Amennyiben keskeny a konyhád (jellemző módon ilyen a párhuzamos elrendezésű helyiség), úgy nem is érdemes széles szigetben gondolkoznod. Sokkal jobban jársz a szintén keskenyebb, ám hosszabb változatokkal, amik elegendő helyet hagynak a fiókok kihúzásának és a kényelmes közlekedésnek. 

A cikk folytatódik, lapozz!

Mozgatható szigetek

Még a legkisebb konyhában is elférnek a mozgatható szigetek, amiket nagyon sokoldalúan bevethetsz a hétköznapok során. A gurulós változatok sokszor pontosan ugyanúgy néznek ki, mint a klasszikus, beépített szigetek, mindössze annyiban térnek el az eredetiktől, hogy ezeket kedved szerint mozgathatod. Sokszor előfordul, hogy akad a konyhában egy olyan zug, ahol használaton kívül elfér ez a bútordarab, viszont a konyha közepén sajnos akadályozná a szabad mozgást – legalábbis akkor, ha fix helyet kellene neki találnod. Szerencsére nincs ok az aggodalomra, az odébb gördíthető szigetek remek alternatívát jelentenek, ha kicsi a konyhád alapterülete!

A cikk folytatódik, lapozz!

Sziget kontra asztal

A sziget beépítésén akkor tudsz a legtöbbet spórolni, ha kiváltasz vele valamit – például a szintén rengeteg helyet elfoglaló étkezőasztalt. Erre több lehetőséged is kínálkozik: ha szeretnél egységes hatást elérni, akkor érdemes olyan asztalt készíttetned, aminek a lapja a konyhapultéval megegyező, vagy legalább nagyon hasonló, így egységes lesz majd az összkép. Az asztalt főzés közben használhatod szigetként, ha végeztél, akkor pedig betöltheti eredeti funkcióját. A másik lehetőség, hogy a kisebb méretű szigetet készítteted el úgy, hogy az étkezőként is tudjon funkcionálni. Erre alternatívát kínálnak a különböző összecsukható, a sziget oldalára szerelhető elemek, de az is jó megoldás, ha a sziget pultjából tudtok szükség esetén egy méretes asztalt kihajtani.

A cikk folytatódik, lapozz!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást