Marie Kondo neve az elmúlt években egybeforrt az otthonteremtés, a rendrakás és a rendszerezés művészetével. Aki kicsit is vonzódik a minimalista életmódhoz és a praktikus gondolkodáshoz, annak nem hiányozhat a polcáról Kondo Tiszta öröm című kötete. Ezúttal a rendrakás szakértőjének konyhai trükkjeiből szemezgettünk.
3/7 Dobd ki a műanyagszemetet
Sokszor nincs szívünk kidobni olyan műanyag holmikat, amelyekre valószínűleg soha nem lesz szükségünk.
Megmaradt, félig üres szójás flakon a legutóbbi sushi-rendelésből, maradék szalvéta, esetleg műanyag evőeszköz?
Mindenkinél akad néhány ilyen a szekrényben és a következő rendeléskor egy újabb darabbal növekszik.
Vagy keressük meg a lehetőséget arra, hogy elhasználjuk, vagy ajánljuk fel valakinek, de ha hónapokig nem tudunk megválni tőlük, akkor öntsük ki a tartalmukat, öblítsük el, és irány a szelektív kuka.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!