Marie Kondo neve az elmúlt években egybeforrt az otthonteremtés, a rendrakás és a rendszerezés művészetével. Aki kicsit is vonzódik a minimalista életmódhoz és a praktikus gondolkodáshoz, annak nem hiányozhat a polcáról Kondo Tiszta öröm című kötete. Ezúttal a rendrakás szakértőjének konyhai trükkjeiből szemezgettünk.
1/7 Tárolj mindet párhuzamosan
Mindegy, hogy a ruháidról, a konyhai eszközeidről vagy a hűtőszekrény tartalmáról van szó, mindig az a legjobb választás, ha praktikusan és párhuzamosan pakolunk.
Ez nemcsak megkönnyíti a dolgok használatát és elpakolását, hanem jóval nagyobb tér látszatát is kelti.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/7 Szabadulj meg a lejárt szavatosságú holmiktól
Hajlamos vagy régi konzerveket őrizni otthon, hiszen az még biztosan jó lesz valamikor?
Esetleg elteszel minden fél csomag fűszert akkor is, ha már ezer éve nem használtad?
Időről időre fuss végig a szekrényed tartalmán és szabadulj meg a lejárt szavatosságú tasakoktól és konzervektől.
Hiába hiszed, hogy jól fog még jönni – ha egyszer olyan régóta áll a szekrényedben, hogy volt ideje lejárni, akkor nem fog hiányozni.