Konyha farmház stílusban

Konyha farmház stílusban

Címlap / Otthon / Dekor / Konyha farmház stílusban

Hívogatóan otthonos konyhát szeretnél? Érdemes megismerkedned a gazdag színeket, fa felületeket és vintage kiegészítőket használó farmház irányzattal, ahol kiválóan megférnek egymás mellett a modern felszerelések és az antik dekorációs elemek!

Vibráló árnyalatok a falon

Fesd olyan színűre a helyiséget, hogy passzoljon a lakás többi részéhez! Üde hatást érhetsz el, ha kombinálod az egymáshoz közel álló hideg és a meleg árnyalatokat.
A mustársárga falak például kitűnően mutatnak a hófehér plafonnal, de ha a kiegészítőkre szeretnéd helyezni a hangsúlyt, sárga helyett tojáshéjszín lesz számodra ideális.

Egyenetlen felületek

Fesd a konyhabútort barnára, majd vigyél föl rá egy réteg fehér festéket! Egy kis csiszolással megviseltnek tűnő, mégis otthonos és művészi hatást érhetsz el.
Ezt fokozhatod, ha a polcokon a szükséges konyhai hozzávalók és eszközök mellett helyet kap egy-egy antik receptkönyv vagy kiegészítő.

Rusztikus mosogató

Cseréld le a hagyományos mosogatót egy bronzos vagy réz árnyalatú darabra, antikolt csapteleppel!
Talán nem is gondolnád, hogy ezzel mennyire megváltozik majd az egész konyha karaktere: kellemesebb hangulatú és egyedibb lesz.

Természetes hatású padló

Fektess le fából vagy kőből készült burkolatot a természetes hatás kedvéért! Amennyiben szűkös az anyagi keret, ezeket utánzó megoldás is jöhet.

Retro gépek

A hűtőszekrényt matricákkal és mágnesekkel formálhatod igazán sajátossá, de ha a pénztárcád engedi, igazi vintage külsejű frigót is vehetsz.
Sőt, a műszaki áruházak kínálatában szinte mindenből találsz olyat, ami a hideg alumínium helyett igazi retro összhatást kínál!

Country kiegészítők

Befőttesüvegek, kosarak és porcelán figurák jelentik a farmház stílusú konyha savát-borsát.
A profi lakberendezők azt javasolják, hogy akár egy külön polcot szentelj nekik tompított világítással, így vacsoránál egészen különleges lehet a hangulat! Az asztalra szinte kötelező a klasszikus kockás abrosz.

Kovácsoltvas lámpák

A kovácsoltvasból készült világítótestek a plafonról függő, falra szerelt vagy álló formában is teljessé teszik a vidéki atmoszférájú konyhát.
Egy-két erős izzó helyett inkább több gyengébbet válassz, illetve gondold át, hol lesz szükséged extra fényre a házimunka végzése közben!

.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást