Otthon / Dekor

Könnyű és váratlan nyári átalakítások

Otthonodat üde frissességgel töltheted meg a nyári hónapokra. Alábbi ötletes átalakításaink aprópénzért megvalósíthatók.

Vékonyabb, könnyedebb ágynemű

Egy pillanat alatt nyáriasabb hangulatba öltöztetheted  a hálószobát, ha átcseréled az ágyneműt. Igen, ennyire egyszerű! A téli hónapok hangulatos bársonypárnái és meleg lepedői már nem olyan megnyugtatóak nyáron is.
A nehéz sötét ágynemű helyett próbálj ki könnyebb, világosabb, könnyedebb nyári ágyneműt. Csupán egy hűs szaténlepedő már rengeteget jelent.
A nyár ágyneműszínei a hideg elefántcsontszín, halványsárga, világos pasztelszínek.
Ez friss kinézetet ad otthonodnak, neked pedig jobb közérzetet.

Hozd be a természetet

Virágokkal javíthatod leggyorsabban a tompa, színtelen szoba képét. Hozd ezeket a nyugtató természeti csodákat otthonodba.
Vásárolj egy olcsó csokor virágot, majd próbáld tetszésed szerint elrendezni a vázában. A virágok ünnepélyességet és üdeséget adnak a helyiségnek.

Csavard fel a szőnyeget

Nem kell még ma éjjel felcsavarni, de igaz ami igaz, a hagyományos súlyos szőnyegek szinte lenyomják a szobát, ezért miért ne szabadítanánk meg tőle a padlót? Végigguríthatsz helyette egy vékony és vidám színű szőnyeget.
Ha szerencsés vagy, és csíszolt fapadlód (parketta) van, miért takarnád le?
Ez az átalakítás tisztaságot és légies külsőt ad a helyiségnek.

Válassz új színt

Ha sötét falak vannak otthonodban, ideje egy új nyári színre festeni. A világos hideg szín tökéletes választás, ha hűvős frissességet szeretnél vinni otthonodba.
Nem kell az egész szobát átfestened, hogy elérd a kívánt hatást. Ehelyett próbálj új színt adni a főfalnak, például a kék ég színét, így bátran beengedheted a napfényt.

Öltöztetsd át

Nem csak a ruhatárad frissülhet fel nyáron, de a lakás is új kacér öltözetet kaphat. Az unalmas székekre szerezz virágmintás vagy vidám mintázatú huzatokat. A konyhában cseréld le a törlőket, konyhai kesztyűket és terítőket új vidám damaszt-szettre.
A fürdőszobába beszerezhetsz pár új színes törölközőt. A díszpárnákat is áthúzhatod vidám színű párnahuzattal. Minden helyiség bátran köszöntse a nyarat!

Hangulatos kiegészítők

Emelj ki pár kulcsfontosságú nyári kiegészítőt, mely könnyed megjelenést köcsönöznek otthonodnak. Szinte semmibe sem kerül a tavalyi nyaralás fotóit kitenni a nappaliban, vagy pár színes kertészeti könyvet látható helyre tenni.
Egy tál fényes üvegkő, vagy a tengerparti kagylógyűjtemény káprázatosan fest az ablakpárkányon, mi közben a nyári napfény csillan meg rajta.

Olvastad már?  A 8 legnépszerűbb belsőépítészeti stílus - Melyik a te világod?

Kilátás

Minden lakásnak van kilátása, szerencsés helyzetben ez nem is rossz. Próbáld úgy rendezni a bútorokat, hogy kényelmes helyet foglalhass, mi közben kitekintesz az ablakon.
Helyezd át az ablak alá a kedvenc olvasó székedet, vagy akár a konyhaasztalt, hogy itt fogyasszátok el nyugodtan az ételt. Egy széles, nyitott ablak teljesen más megvilágítást ad otthonodnak.
Képzeld, hogy az otthonodban eltöltött idő is nyaralás.

Képkeretek

A nyár remek alkalom a falra függesztett és már unalmassá vált festmények és illusztrációk felfrissítésére.
Kezd a sötét keretek fehérre festésével. Vidítsd fel a falakat más alkotásokkal. Például egy havas tájat ábrázoló képet cserélj le egy piros virágos festményre.
Könnyű nyári hangulatot teremteni néhány megfelelő keretben elhelyezett alkotással.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást