Könnyed, mediterrán hangulatú filmek, amiktől kedvet kapsz a nyaraláshoz!

Könnyed, mediterrán hangulatú filmek, amiktől kedvet kapsz a nyaraláshoz!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Könnyed, mediterrán hangulatú filmek, amiktől kedvet kapsz a nyaraláshoz!

Már számlálod a napokat, amik elválasztanak a nyártól és a nyaralástól? Olyan filmeket válogattunk össze, amelyek megkönnyítik a várakozást: e könnyed, nyári darabok hősei mindannyian kalandot keresni indultak a mediterrán vidékekre – és bizony meg is találták. Ne is próbálj ellenállni a csábításnak, eredj a nyomukba Te is!

Mamma mia!

Egy anya, három lehetséges apa és egy esküvőre készülő fiatal lány – mindez egy csodálatos görög szigeten!

A Mamma mia! tele van kellemes meglepetésekkel: az ABBA slágerei máig élvezhetőek, Meryl Streep-nek szuper hangja van. A butuska történet nyilvánvalóan csak alibi, az önfeledt szórakozást a bohóckodó sztárok, a lélegzetelállító helyszín és a dalok garantálják.

A Riviéra vadorzói

A Riviéra bizony nem csak a nyaralások ideális helyszíne, hanem a bűncselekményeké is – de mit tehet két szélhámos, ha ugyanazt a vidéket szemelik ki maguknak?

A Riviéra vadorzói két riválisa úgy dönt, megmérkőznek egymással: aki előbb kicsalja egy ártatlan hölgy pénzét, az maradhat a strandon.

De van, amivel ők sem számolnak. Steve Martin és Michael Caine életük egyik legjobbját nyújtják ebben a felhőtlenül vicces vígjátékban.

Napsütötte Toszkána

Frances sikeres és boldog írónő – legalábbis ezt hitte magáról. Amikor a férje bejelenti, hogy válni akar, az élete egy pillanat alatt összeomlik.

Mi más jelenthetne kiutat ebből a válságból, mint egy kalandos toszkánai utazás?

Frances Olaszországban találja meg azt, ami hiányzott az életéből: új kapcsolatokat, a boldogságot és egy romosan is gyönyörű házat.

A Napsütötte Toszkána láttán biztos, hogy Te is azonnal csomagolnál!

Mielőtt éjfélt üt az óra

A Mielőtt felkel a nap és a Mielőtt lemegy a nap után a fél világ a filmek elválaszthatatlan, mégis túl komplikált szerelmespárjának szurkolt – a trilógia befejező részéből végre kiderül, hogyan alakult Jesse és Celine sorsa!

A pár szűnni nem akaró évődését és súrlódásait ráadásul egy mesébe illő mediterrán helyszínen követhetjük tovább.

A Mielőtt éjfélt üt az óra kötelező darab, ha szereted a mélyebb tartalmú romantikus filmeket.

Bor, mámor, Provance

Amikor Max, az angol bankár egy omladozó provance-i szőlőbirtokot örököl, az első gondolata, hogy azonnal eladja a helyet – amikor viszont megismeri a gyönyörű vidéket, összebarátkozik a helyiekkel és még a szerelem is rátalál, minden megváltozik.

A férfi számára a festői Provance mutatja meg, hogy milyen élete lehetne, ha kilépne a mókuskerékből – rájön, hogy ezen a csodálatos helyen lehet igazán önmaga.

Nem vitatkozhatunk vele!

Fogjunk tolvajt

Alfred Hitchcocknál rafináltabban senki nem tudta ötvözni a krimit és a romantikát – a Fogjunk tolvajt pedig a mester egyik legjobbja.

Külön öröm, hogy ellenállhatatlan helyszínen, a Cote d’Azurön játszódik!

Az ártatlanul megvádolt „nyugdíjas” betörő stílusos, izgalmas és romantikus kalandjai az idősen is szívdöglesztő Cary Grant és a mindig gyönyörű Grace Kelly keltik életre.

Vicky, Cristina, Barcelona

A cím tulajdonképpen mindent elárul: két fiatal lány Barcelonába utazik, ahol kicsit jobban megismerik egymást, a világot és önmagukat is.

A befejezés mégis a Woody Allen-re olyan jellemző keserédes fricska: az érzelmek és kapcsolatok összekuszálódtak, de hazatérve az élet megy tovább, mintha mi sem történt volna.

Egy biztos: ezt a mediterrán kalandot nem felejtik el soha – ahogyan nézőként is felejthetetlen és megunhatatlan a Vicky, Christina, Barcelona buja szabadságvágya és szellemes humora.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást