8 komoly figyelmeztető jel, hogy a kapcsolat megromlott

8 komoly figyelmeztető jel, hogy a kapcsolat megromlott

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 8 komoly figyelmeztető jel, hogy a kapcsolat megromlott

Gyakori félelmünk, hogy nem vesszük majd észre, ha baj van a kapcsolatunkkal, vagy ha esetleg már véglegesen eltávolodtunk egymástól. Lássuk a kapcsolat romlásának árulkodó jeleit.

Máshogy reagál a hibáinkra

Az elhidegülést jelezheti, ha párunk idegesen és türelmetlenül reagál olyan dolgainkra, amelyeket korábban kedves, vicces és főleg minimális hibának tartott.
Klasszikus példa erre a fogkrémes tubus kinyomásából kialakult családi perpatvarok.

Társaságban

Ha nem ér hozzánk annyiszor mások előtt, vagy ha nem hagyja, hogy végigmondjuk, amit szeretnénk, az arra utalhat, hogy nem büszke ránk, nem gondolja már, hogy tudunk olyan okosat vagy szórakoztatót mondani, mint bárki más a társaságban. Különösen intő jel ez, ha az ő szűk baráti, esetleg családi körében történik ilyen. 

Kevesebbet beszélgetünk

Ez persze egy idő elteltével bármelyik kapcsolatban előfordulhat anélkül, hogy bármiféle problémára utalna.
Ha viszont látványosan és számunkra zavaróan kevesebbet beszélgetünk, akkor ennek már lehetnek komoly okok a háttérben: akár az érdeklődés hiánya, akár az, hogy a párunk nem szeretne magáról, főleg a programjairól mesélni, nehogy olyan részletet áruljon el, amit valójában inkább titkolni szeretne előlünk.

Kevés közös program

Azért vagytok egy pár, mert néhány dologban biztosan azonos az érdeklődési területetek. Emiatt aztán mindenképpen tudtok néha közös programot csinálni, ami mindkettőtöknek érdekes lehet.
Ha viszont ezek teljesen elmaradnak, akkor felvetődhet a kérdés, hogy kedvesünk nem vesztette-e el az irántunk való érdeklődést.

Kettesben unalmas

Ha azt tapasztalod, hogy párod nagyobb társaságra vágyik, akkor ott szinte biztosan valami nincs rendben. Ilyenkor a leggyakoribb, hogy nagyon jól érzitek magatokat, rengeteget nevettek, de nem veszitek észre, hogy egy szót sem kellett szólnotok egymáshoz.
A buli vége után pedig, mikor kettesben hazaértek, már nincs ugyanez a jókedv és alig szóltok egymáshoz, vagy ami még rosszabb, erőltetitek a társalgást.

Hogy beszél rólad

Figyeld meg, hogy párod hogyan beszél rólad társaságban. Vannak férfiak, akik gyakran beszélnek ironikusan, kicsit akár lenézően is a párjukról úgy, hogy nem is veszik észre, ez náluk inkább csak egy rossz szokás.
Ha viszont mindig a negatívumokat hallod, akár egyre ironikusabban vagy akár bántóan is, akkor nem árt rákérdezni, hogy azért tisztában van e a pozitív tulajdonságaiddal és azzal, hogy az ilyen viselkedés hogyan esik neked. 

Figyelem csökkenése

Ha párodon azt veszed észre, hogy már alig figyel arra, amit mondasz neki, akkor ideje először is önvizsgálatot tartani. Előfordulhat,hogy csak te mesélsz el már minden felesleges dolgot, amire valójában nem is vársz választ tőle. Ez a leggyakoribb konfliktusforrás férfi és nő között, ha tapasztalod is, még nem kell a kapcsolat romlására következtetni.
Ha viszont ugyanez történik olyan témában is, amikor neked fontos dologról beszélsz neki, akkor mindenképpen kérd ki magadnak. Ha erre negatívan reagál, akkor valószínűleg van mit megbeszélnetek a kapcsolatotokról.

Szex

Ha úgy látod, hogy elutasító veled az ágyban, vagy egyszerűen csak nincs olyan sokszor és olyan intenzíven kedve a szexhez, mint korábban, akkor lehet, hogy érdemes kideríteni ennek az okát.
Könnyen lehet, hogy csak munkahelyi vagy más kellemetlenség vagy probléma az, ami túl sokat jár a fejében. Ha azonban nem, akkor minden bizonnyal komoly ok lesz az elhidegülés hátterében.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!