Életmód / Receptek / Táplálkozás

Kolbászos savanyú káposzta leves

Egy igazi téli lélekmelegítő leves, olcsó hozzávalókból. Friss kenyérrel, kis tejföllel a legfinomabb!

Hozzávalók 4 személyre:

– 45 dkg füstölt kolbász, kockákra vágva

– 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva

– 1 szál zellerzöld, apróra vágva

– 1 evőkanál zúzott fokhagyma

– 1 kg savanyú káposzta, vízben átöblített

– 2l csirkehús alaplé

– 2 közepes burgonya kockára vágva

– 3 szál friss kakukkfű

– fél teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Forrósítsunk fel egy lábast 1 evőkanál olajjal, adjuk hozzá a kolbászt és enyhén pirítsuk meg. Adjuk hozzá a hagymát, zellert, és hagyjuk megpuhulni alacsony hőmérsékleten.

2. Keverjük hozzá a fokhagymát is, öntsük hozzá a káposztát, húslevet, burgonyát. Fűszerezzük kakukkfűvel és borssal majd forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és addig főzzük, amíg a káposzta és a burgonya megpuhul (45-60 perc).

3. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk még. Forrón tálaljuk friss, ropogós kenyérrel és tejföllel!