Kolbászos bableves

Kolbászos bableves

Címlap / Életmód / Receptek / Kolbászos bableves

Alig 20 perc alatt elkészül ez a finom és laktató kolbászos bableves. Válasszunk csípős sertés kolbászt és fűszerezzük csili paprikával, ha szeretjük az intenzív ízeket.

Hozzávalók 4 személyre:

– 1 pohár fehér bor

– 6 szelet bacon kockákra vágva

– olaj

– egy csipet apróra vágott csili paprika

– 1 nagy póréhagyma, szeletelve

– 200 ml csirkehús alaplé

– 1 gerezd fokhagyma, szeletelve

– 1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva

– 6 csípős nyers sertéskolbász (kb. 35 dkg)

– 2 x 400g konzerv fehérbab, natúr lében

Elkészítése:

1. A kolbászt kb. 10 cm-es darabokra vágjuk és egy kis olajban megpirítjuk. Vegyük ki a kolbászokat. Ugyanabban a serpenyőben a bacont is lepirítjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, fokhagymát és puhára főzzük.

2. Visszatesszük a kolbászdarabokat, felöntjük a borral, a húslével, hozzáadjuk a chilit és a konzerv babot. 10-15 perc alatt összefűzzük az ízeket. Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. Friss, ropogós kenyérrel nagyon finom!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!