Klikkelj a szerelemre!

Klikkelj a szerelemre!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Klikkelj a szerelemre!

Napjainkban óriási térhódításnak örvend az internet. A kikapcsolódás, a vásárlások, és a letöltések mellett, a legtöbb ember a különböző cyber ismerkedési formákban is nagy lehetőségeket lát.

Amióta hazánkban is megjelent az internet, és közkedvelt kommunikációs eszközzé vált, igen nagy népszerűségre tettek szert, a különböző chat és messenger programok. Szinte ma már lehetetlen elképzelni azt, hogy valaki ne cseréljen akár napi szinten információt az ismerőseivel, barátaival.

Az internet bűvölete, óriási mértékben szippantja be az embereket, és nem lehet meglepődni azon, hogy egyik legfőbb mellékhatásaként, erősen megváltoztatja az emberi kapcsolatok minőségét és mélységét. Ez pedig erősen kihat a párkapcsolatokra is. Ugyanis rengetegen vannak, akik az internetes világhálón keresztül próbálnak újabb ismeretekre, vagy szerelmi kalandokra szert tenni.

Egy friss felmérés szerint, ma már minden harmadik ember, legalább egyszer megpróbált a különböző netes portálokon, társkeresőkön, párkapcsolatra szert tenni. Tény és való, hogy ezek a módszerek, sokban megkönnyítik az amúgy eléggé nehézkés, lassú, és sokszor bonyodalmas ismerkedések velejáróit. Viszont ne felejtsük el, hogy hosszútávon, nagyon sok veszélyes és romboló hatása lehet! Köztudott, hogy az internet az egyik legnagyobb melegágya, a különböző bűnözési formáknak.

Mivel a világhálón teljesen anonim maradhatsz, senki nem látja, ki ül a számítógép másik végén, így természetes, hogy bármit elhitethet magáról az ember. Ebből kifolyólag pedig, rengeteg csalásra, hamisságra, és hazugságra biztosíthat lehetőséget. Biztos te is jártál már úgy, hogy az illető, akivel beszélgetésbe bonyolódtál, hamis adatokat adott meg magáról, vagy a személyes találkozó alkalmával kiderült, hogy közel sem úgy néz ki, mint a képeken amiket mutatott magáról. Millió féle csalás elképzelhető már. Aki pedig kifejezetten társkereséssel próbálkozik a neten, az nagyon könnyen beleeshet ebbe a csapdába.

Nem ritka manapság ugyanis, hogy a legtöbb hely, sajnos tele van szélhámosokkal, akik csak szórakozásból imitálják az ismerkedési szándékot, vagy pedig csak kihasználni szeretnék a másikat. Elterjedt dolog az is, hogy unalmas életű, magukat kiégettnek és magányosnak vélt családapák, akik kifelé mutatva „boldog” házzasságban élnek, ilyen eszközök segítségével akarnak kivívni maguknak egy kis figyelmet. Így akarják visszahozni a szenvedélyt életükbe, amit egyébként otthon már nem kapnak meg. Rengeteg házasságtörés és megcsalád kiváltója lehet az internet.

Amennyiben viszont mégis veszed a bátorságot, és akár kíváncsiságból, akár egy komoly kapcsolat reményében, szeretnéd magad kipróbálni az internetes társkeresések világában, akkor most adunk pár tippet, hogy mit tegyél, és ne tegyél, annak érdekében, hogy mégis sikerüljön kiszelektálnod a normálisabb, esélyes befutókat!

Ezeket tedd!

Válassz pozitív nevet!

Gondold át, hogy pontosan milyen minőségű kapcsolatot szeretnél. Nem mindegy ugyanis, hogy „cuncika17”-nek, vagy a rendes neveden hívatod magad. A név itt is kötelez, és sok mindenről árulkodik! Ha csak futó kalandot vagy szexet szeretnél, nyugodtan választhatsz egyértelmű, kihívó, és figyelemfelkeltő nevet, amiből már a többiek is látni fogják, mire megy ki a játék! Viszont, ha komoly szándékkal vágsz bele az ismerkedésbe, akkor fontos a normális, és korrekt elnevezés. Elvégre senki sem szeret saját magából bolondot csinálni!

Írd össze a kívánságaidat!

Fontos, hogy mindig reális elvárásaid legyenek a partneredről, akit keresel! Figyelj arra, hogy ne ess túlzásokba! Fogalmazd meg pontosan, hogy mik azok a dolgok, és tulajdonságok, amit szeretnél megtalálni a keresett személyben. Igyekezz minden téren rugalmas és nyitott maradni! Ismerkedj, és fogd fel lazán a dolgokat, semmiképpen se görcsölj rá!

Fontos a megfelelő foto!

Hasonlóan a választott nevedhez, az is nagyon fontos, hogy milyen képeket töltesz fel magadról. Egyértelmű, hogy aki komoly kapcsolatra páláyzik, az nem egy miniszoknyás, bedőlős, és csalogató képet fog kitenni magáról! Te is tudod, hogy nagyon fontos az első benyomás, azt pedig a legtöbb ember, az először meglátott képek alapján szűri le! Sokat számít az is, hogy a fotod, ízléses, mosolygós, kedves, és jó minőségű legyen, ne pedig egy elmosódott kamerás felvétel, amin nem lehet jól kivenni a vonásaidat!

Játsz tiszta lapokkal!

Ne akarj más lenni, mint aki vagy valójában! Ne akarj fiatalabb, vagy öregebb lenni, ne akarj szőkének vagy sportosnak látszani, ha amúgy nem vagy az! Mindig legyél korrekt, magadra nézve is! Előbb-utóbb, ha sikeres lesz a dolog, és sor kerül már a személyes randira, úgyis minden ki fog derülni a másik számára is! Fölösleges csalódásoktól kímélheted meg magad!

Ezeket Ne tedd!

Soha ne add ki magad előre!

Óriási hiba, amit a legtöbb nő elkövet nagy rendszerességgel, hogy jön egy pasi, aki kicsit is kedvesebb, vonzóbb, szép szavakat szól hozzánk, és pikk-pakk, máris az egész életünket kiteregettük neki! Ugye ismerős az érzés? A nők ösztönösen késztetést éreznek arra, hogy rögtön megnyíljanak annak, aki kicsit is azt érezteti velük, hogy fontosak. Csak te is tudod, hogy a szép szavaknak bizony sokszor ára van! Ügyelj arra, hogy még az első pár alkalom után se add meg se a pontos címedet, se a telefonszámodat. Akik nagyon megfontoltak, azoknak még a netes elérhetőségeit sem muszáj kiadniuk. Elvégre elég az-az egy csatorna, ahol már folyik köztetek a kommunikáció. Sose tudhatod, hogy nem -e egy szélhámossal, vagy egy zaklatóval hozot össze a sors!

Ne várj túl sokat az első randitól!

Chatelés közben, gyakorta megesik, hogy másnak képzeljük a másikat, esetlegesen túlidealizáljuk. Sokszor olyan képet formálunk róla az agyunkban, ami a valóságban egyáltalán nem létezik. Ha nem akarsz nagyot csalódni, akkor úgy menj el otthonról, hogy ne számíts semmire. Majd lesz az, aminek történnie kell. Ha egy hullámhosszon vagytok, azt úgyis megérzed a személyes találkozó alkalmával!

Soha ne lakásra menjetek először!

Mivel az eslő pár alkalomból, még nem lehet leszűrni, hogy milyen a másik valójában, tényleg az-e akinek állítja magát, így nagyon fontos, hogy eleinte kizárólag semleges helyekre járjatok, mint például egy kávézó vagy egy bár. Így, ha kellemetlen lenne a szituáció, vagy nem éreznéd jól magad, nyugodtan bármikor felállhatsz, és otthagyhatod. Tehát menekülési útvonalnak is kiváló! Ellenben, soha nem menj fel a pasi lakására, ígérjen vagy csábítgasson bármivel is! Kivéve persze akkor, ha kizárólag szexet akarsz, és még így is nagyon bátor és bevállalós vagy!

Ne engedd, hogy sürgessen!

Fontos, hogy hagyjatok egymásnak időt! Amíg nem érzed azt, hogy már telefonon vagy élőben is szívesen csevegnél a másikkal, akkor ne hagyd hogy rábeszéljen. Mindig a megérzés az, ami jó irányt mutat! Amennyiben komoly a másik ember szándéka, és tényleg számítasz neki, és érdekled, hidd el, hogy képes lesz türelmesen várni. Igaz ez a szexuális együttlétre is! Ha meg idő előtt mégis megfutamodna, akkor az annyit is ért!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást