Klasszikus táskafazonok, amik sosem mennek ki a divatból – neked melyik a kedvenced? Szavazz!

Klasszikus táskafazonok, amik sosem mennek ki a divatból – neked melyik a kedvenced? Szavazz!

Címlap / Stílus / Klasszikus táskafazonok, amik sosem mennek ki a divatból – neked melyik a kedvenced? Szavazz!

Clutch

A clutch egy keskeny, általában téglalap alakú lapos táska, aminek nincs vállpántja. Pontosan emiatt leginkább alkalmi ruhákhoz használják már több száz éve. A legidősebb fennmaradt darab 700 éves és egy londoni múzeumban őrzik. Tökéletes akkor, ha csak a legszükségesebb dolgaidat szeretnéd magaddal vinni, hiszen a telefonod, kulcsod, rúzsod, zsepi és a bankkártyád, vagy egy kisebb pénztárca is belefér. Előnye, hogy rengeteg különleges darabot találni belőle, amivel feldobhatod a kis fekete ruhádat.

Tote bag – Nagyméretű válltáska

A nagyméretű válltáska, vagyis a tote bag is igazi kedvenc a hétköznapokban. Leginkább azért, mert a mérete miatt minden belefér: a laptopod, a sminkcuccaid, egy kulacs és így tovább. A történetét tekintve a 19. században lett népszerű, az L.L. Bean gyártotta az első darabot a 40-es években, amikor tombolt a praktikum. A 60-as évektől már nem csak a sportosabb összeállításokhoz viselték, a kifutókat is meghódította, azóta pedig töretlen a népszerűsége. Néhány éve a vászonból készült változata is megjelent a környezetvédelem jegyében, ezt pedig méginkább személyre lehet szabni, hiszen rengeteg vicces feliratos vagy képes darabot találni. A hétköznapi, munkába járós szettekhez tökéletes, ráadásul annyi anyagban és színben kaphatóak, hogy mindenki megtalálhatja a kedvencét. 

Láncos pántú 

A láncos pántú táskákról a legtöbbeknek a Chanel ikonikus steppelt darabja jut eszébe – nem véletlenül. A fekete, arany lánccal díszített kisebb válltáska ideális minden fontos eseményre, hiszen amellett, hogy kényelmesebb hordani, mint a borítéktáskát, még a szettedet is feldobja. A Chanel híres Flap bagje egyébként 1955-ben debütált, azóta pedig töretlen a népszerűsége, hiszen kifinomult, mégis különleges darab.

Félhold táska

A legtöbb divatház repertoárjában megtalálhatóak a félhold táskák, amik tökéletes kiegészítői lehetnek egy rohanós napnak. Szuperek akkor, ha kicsi és elegáns megoldást keres a tárolásra, ráadásul a különleges formák is tetszenek. A Chloé divatháznak többféle darabja is van, de a Gucci és Ralph Lauren is készített már ilyen fazont. Idén ismét bekerült a legnépszerűbb táskafazonok közé, emiatt pedig rengeteg méretben és színben elérhető.

Crossbody bag – vállon átvetett táska

A crossbody bag valamivel tágabb meghatározás, ugyanis a nagyméretű válltáskákhoz hasonlóan rengeteg féle típusa létezik. Egyébként Európában már igen korán, a 17. század előtt is használták, ebben vitték magukkal az emberek a fémpénzeket. Később pedig a katonák, halászok és favágók viselték, hiszen a munkájuk során ez számított a legpraktikusabb darabnak. Ma már nem csak a funkcionalitása, hanem a sokszínűsége miatt kedvelik annyian, hiszen számtalan különféle darab kapható: vannak rojtosak, láncokkal díszített darabok, pomponosak, steppeltek és teljesen egyszerűek is. Nem csak kényelmesek és praktikusak a vállon átvetett táskák, hanem kifejezheted velük a személyiségedet, ha különlegesebb darabot választasz!

Most pedig nincs más hátra, mint az, hogy elmondd a véleményedet! Lejjebb tudsz szavazni arra, hogy neked melyik a kedvenc táskatípusod. 

A szavazáshoz kattints az „Indítás” gombra, majd húzd jobbra (vagy nyomj a zöld gombra), ha tetszik egy ruhadarab és balra (vagy nyomj a piros gombra), ha nem.

A szavazáshoz kattints a „Indítás” gombra: húzd jobbra, ha IGEN és balra, ha NEM.

MoustacheGirl/istockphoto.com
Clutch 1/5
Solovyova/istockphoto.com
Tote bag 2/5
AndreaAstes/istockphoto.com
Láncos pántú válltáska 3/5
izusek/istockphoto.com
Félhold alakú táska 4/5
MoustacheGirl/istockphoto.com
Crossbody táska 5/5

Eredmény

1
Clutch
32 55
2
Tote bag
49 38
3
Láncos pántú válltáska
53 34
4
Félhold alakú táska
38 49
5
Crossbody táska
47 40

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást