Életmód / Család

Kismama-divat a múltból: így öltöztek a várandósok régen

Várandósság régen

’50-es évek

A század közepén egyre elfogadottabbá vált, hogy a nők még a második vagy harmadik trimeszterben is nyilvánosan mutatkozzanak, így a lazább, nagyobb has körül is viselhető ruhák is elfogadottá váltak.

Népszerűek voltak a kétrészes öltözékek, a ceruza fazonú szoknyák, amelyeket a várandósoknak úgy alakítottak ki, hogy elől kicsit hosszabbak, hátul rövidebbek legyenek, és akár 20-25 centit is nyúljanak, hogy követni tudják a nők alakjának változásait.

’60-as évek

A Twiggy inspirálta miniruhák a várandós divatban is megjelentek, a rövidebb fazonok szabadabb mozgást tettek lehetővé, az A-vonal pedig tökéletes helyet kínált a pocaknak.

Ugyanakkor, mivel a ruhák bár bővebbek, de nem alaktalanok vagy zsákszerűek voltak, nem is tudták 9 hónapon keresztül kiszolgálni a várandós nőket – a tömegtermelésnek köszönhetően a leendő anyukák különféle fazonú és méretű ruhákat tudtak venni maguknak a várandósság különböző szakaszaiban.

’70-es évek

A flower power mozgalom végre elérte a várandósokat is, a test és így a női test is egyre kevésbé számított tabunak, ahogyan a szexuális forradalom a terhességről való beszédet, a terhességhez való hozzáállást is formálta.

A kor divatját követve egyre több kismama viselt rövid és testre simuló ruhákat, és talán először vált a kerekedő has büszkeség tárgyává, nem pedig rejtegetni való változássá.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást