Kisautók a városban – nemcsak nőknek

Kisautók a városban – nemcsak nőknek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Kisautók a városban – nemcsak nőknek

Az apró városi autók nem éppen a legnépszerűbb modellek a piacon. A bennük lévő motor rendszerint kicsi, és a megjelenésük sem éppen tekintélyt parancsoló. Ám cserébe simán parkolunk velük a bolt közelében, vagy a munkahely előtt, és a fogyasztásuk is barátságosabban bánik a pénztárcánkkal, mint egy 4 kerék meghajtású, hatalmas családi batár. Lássuk most a legkedveltebb kis járgányokat!

Micra

A ráncfelvarráson átesett kisautó bizony sokak kedvence. Nem csak azért, mert jól lehet vele közlekedni a városban, hanem azért is, mert a formavilága elég feltűnővé teszi.
Bár tény és való, nem éppen egy családi nagybevásárlásra lett kitalálva, ettől még nagyon jó kis autó. Az azonban elgondolkoztató, hogy az alapára is 3 000 000 körül mozog, ami azért egy kicsit húzós.

Yaris

Régóta hódít a Toyota aprósága, a Yaris. Ráadásul nem csak a hölgyek körében örvend igencsak nagy népszerűségnek. Vonzerejét fokozza az a biztonság, amit a töréstesztek alapján a vásárlók is láthatnak, és amivel kategóriája egyik legjobbjává sikerült válnia.
Ennél a típusnál is több kivitel közül választhatunk, hiszen egyszer – kétszer már újragondolták a tervezők. A kompakt városi kisautónak azonban az ára nem éppen kompakt, hiszen kiviteltől függően akár több, mint 4 000 000-t is elkérhetnek érte.

Smart

Nos, aki aprócska városi autót keres, az gyakorlatilag nem is találhatna kisebbet, mint a Smart. A kétüléses, 3 ajtós kivitellel nem nagyon találkozhatunk a városi közlekedés egyik legnagyobb rémálmával, vagyis hogy nem találunk parkolóhelyet. Még akkor is tökéletesen le tudjuk tenni az autót, ha a járda mellett nem párhuzamosan, hanem merőlegesen parkolunk, hiszen az orra ekkor sem lóg ki az útra.
A csomagterét azonban szinte megemlíteni sem érdemes. Ha az ember több mindent vesz, mint egy csomag bacon és 2 magazin, akkor bizony egy kis logisztikára is szüksége lesz, hogy elpakolja a dolgokat. Ráadásul a 4 000 000 forintos árkategória sem éppen a legvonzóbb egy ilyen apróságért.

Fiat 500

Ki ne emlékezne a cseppnyi kisautóra, a Fiat 500-asra. Valóban kicsike, nem véletlen, hogy sokszor csúfolták azzal, hogy ha a letekert ablakokon előrehúzzuk a biztonsági öveket, akkor hátizsáknak is jó lesz. Mióta azonban piacra került az újragondolt kisautó, azóta nem ez az első, ami eszünkbe jut.
Sportos, vagány megjelenése és kerekded formái biztosítják, hogy feltűnő legyen. Bár a benne lévő motor nem éppen egy erőgép, de a városba nem is nagyon kell ennél több. Az 5 liter körüli fogyasztás is egy olyan pont, mely vonzóvá varázsolja az 500-ast, bár a 3 500 000 árkategória már nem tartozik a vonzerőnövelő tulajdonságok közé.

Kia Picanto

Az egyik legkedveltebb kisautó, amivel találkozhatunk. A belső terei igényesen vannak kialakítva, nem mellőzik a luxust sem. A pedálok nagyon érzékenyek, így kifejezetten alkalmasak a városi húzd meg – erezd meg játékra.
A Picanto sem rendelkezik nagy csomagtérrel, de egy 2 tagú család bolti bevásárlása azért csak – csak belepasszírozható. Fordulékony és a fogyasztása is kellemes, mely ügyes sofőr mellett akár 4 liter is lehet. Ára kb. 2 300 000 Ft, ami nem is olyan rossz.

Alto

A Suzuki kisautója nem éppen a legjobb a kategóriájában. Felszereltsége és a luxusfokozat is hagy kívánni valót maga után. A fékek sem érik el az előzőek szintjét. Nagy előnye azonban, hogy az 5 ajtós kivitel könnyedén elérhető, valamint az ára is kedvező. A Picantohoz hasonlóan az Alto is a 2 300 000 Ft-os kategóriában mozog.A városi közlekedésben nem igazán az a fontos, hogy milyen menő az autónk, vagy hogy mennyire szép a hangja. A parkolás sokkal nehezebb egy népszerű, de hatalmas terepjáróval, mint egy jóval szerényebb, de apró városi autóval. A motorok is kisebbek ezekben a járművekben, ám, mivel a belterületeken egyébként sem nagyon mehetünk többel, mint 70 km/h, így ez nem jelenthet nagyobb gondot. Ha tehetjük, érdemesebb a városban egy városi autóval járni, hiszen sokat lehet vele spórolni.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!