Kínos sminkbakik

Kínos sminkbakik

Címlap / Stílus / Arc / Kínos sminkbakik

Egy szép smink csodákra képes, viszont ha valamit hibásan csinálunk, akkor sajnos a látvány inkább mulatságos, mint vonzó lesz. Összeszedtük azokat, melyekre nem ártana ügyelned, nehogy nevetség tárgyává válj!

Maszkszerű alapozás

A jó smink alapja az alapozás, ezért ha az hibás, megpecsétel mindent. Először is, ha alapozót választasz, szánj rá egy kis időt, hogy megtaláld a megfelelő árnyalatot (lehetőleg természetes fénynél teszteld, ha módodban áll)!
Másrészt mielőtt nekilátsz a műveletnek, előtte kend be hidratálókrémmel az arcod, nehogy kiemelje a hámlást a bőrödön, sőt, még jobb, ha le is radírozod egy héten párszor! Mikor viszed fel az alapozóréteget, ne felejtsd ki a füleidet és a nyakadat sem!

Rúzsos fogak

Az egyik legkellemetlenebb sminkbaki, főleg, ha nem szól érte senki és csak otthon vesszük észre, hogy pár fogunk más színt öltött magára.
Hogy ezt elkerüld, miután kirúzsoztad magad, vegyél az ajkaid közé egy papírzsebkendőt, vagy dugd a hüvelykujjad a szádba, mintha cumiznál, így a festék oda kerül, nem pedig a fogaidra.

Szemhéj redőiben összegyűlt festék

Párszor olyan szemhéj sminkeket lehet „megcsodálni”, mikor egyetlen, vékony csík az egész. Persze – jobb esetben- nem direkt készítik el ilyenre, hanem a krémes, vagy por állagú festék elvándorol a szemhéjak redőibe úgy, hogy máshol semmi nem marad.
Hogy ezt kiküszöbölhesd, alapozd le ezt a területet is, így maradásra kényszerítheted a vándorolni akaró szemcséket.

Pöttyös arc

Tiniknél gyakran lehet látni, hogy korrektorral próbálják eltűntetni a pattanásokat és az apróbb bőrhibákat. Ezzel alapból nem is lenne baj, de azzal már igen, hogy a korrektort csupán a kis pöttyökre teszik, így ugyanolyan feltűnő, mivel elüt az arc többi részétől a színe.
Ha el szeretnéd őket tűntetni, mindenképp kezelésbe kell venned az egész arcot alapozóval, a korrektort pedig ügyesen dolgozd el, hogy ne lehessen észrevenni a határvonalait!

Bohócnak kifestve

A pirosító hihetetlenül fel tudja dobni az arcot, mégis nevetségessé tehetjük magunkat túlzott használatával. A legfontosabb, hogy színe harmonizáljon a sminkkel és ruházatoddal, valamint alaposan dolgozd el, a lényeg a természetesség!
Miután beleforgattad a púderecseted a pirosítóba, fújd le róla a felesleget és csak utána tedd a járomcsontodra!

Összegubancolódott műszempillák

Kiábrándító látvány, mikor a műszempillák önálló életre kelnek és összevissza állnak. A boltokban kapható tincses műszempillák csupán egy-két napig maradnak a helyükön, utána mindenképp válj meg tőlük, nehogy az arcod valamely részére tapadjon a leesett tincs, mint valami szörnyű szőrkinövés.
Amennyiben nem vagy megelégedve a saját pilláiddal, rakass fel inkább 3D-s műszempillát, így akár egy hónapig is élvezheted a látványt! Igaz, nem egy olcsó mulatság, és időközönként tölteni is kell, mint a műkörmöt, viszont ha természetes, dús és hosszú szempillákat szeretnél, akkor inkább ezt válaszd, ne a sima tincseseket!

Pandamacinak kifestve

A zsíros bőrű nők réme a szemceruza, főleg, ha azt az alsó szemhéjukon is használják, ugyanis ha túlságosan puha, akkor sajnos egy idő után lefolyik és létrejön a pandamaci-hatás.
Hogy ezt megelőzd, figyelj arra, kicsit keményebb ceruzákat, illetve tust válasszál (csak nehogy eleredjen az eső, mert semmi sem kenődik jobban, mint a tus)! Itt se felejtsd el az alapozást, valamint ha végeztél a szemhéjad kihúzásával, akkor tégy rá ugyanolyan színű port, így fixálhatod a művedet!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást