Ez történt, miután kiírtam a Tinder profilomra, hogy csak feministákkal randizom

Ez történt, miután kiírtam a Tinder profilomra, hogy csak feministákkal randizom

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez történt, miután kiírtam a Tinder profilomra, hogy csak feministákkal randizom

Manapság, ha valaki azt mondja, hogy feminista, sokan elhúzzák a szájukat, pedig a koncepciója mindössze az, hogy a nők és a férfiak egyenlőek, semmit több. Szerencsére egyre több férfi világsztár áll be a mozgalom mögé és vallja magát feministának. Kipróbáltam, hogy kiírom a Tinder profilomra, hogy csak feministákkal randizom és meglepő eredménye lett.

1. Kevesebb lett a match

Miután módosítottam a profilom, érezhetően kevesebben húztak jobbra. Ezt egyáltalán nem bántam, sőt, örültem is neki, hiszen azt jelentette, hogy ez az egyetlen kiírt mondat mennyire megszűrte a delikvenseket. Ha ugyanis valaki azért húz balra, mert nem feminista, úgyis csak az időnket vesztegettük volna egymással. Nem reménykedtem abban, hogy ezek után csak gáláns lovagokkal fogok randizni, de mindenképpen a megfelelő irányba szűkítette a kört.

2. Megjelentek a trollok

Egy ilyen megosztó kiírás természetesen vonzza a trollokat, akik a saját sekélyes szórakoztatásukra megpróbálnak viccet csinálni az egészből. Akadt pár match, aki direkt azért húzott jobbra, hogy aztán jól beolvashasson nekem, hogy szerinte ennyire szánalmas, hogy ennyire gyűlölöm a férfiakat.

Az első pár illetőnek még megpróbáltam elmagyarázni, hogy a feminizmus nem egyenlő a férfigyűlölettel, de egy idő után feladtam.

Akikről kiderült, hogy csak be akartak szólni, azokkal egy idő után nem foglalkoztam, ment az unmatch és kész. 

3. Pár Szuper Like-ot is kaptam

Meglepő módon nemcsak elmarasztaló üzenetek jöttek, hanem dicsérő sorok is. Jó volt látni, hogy a magyar férfiak között is vannak olyanok, akik felismerték a feminizmus fontosságát. Előfordult, hogy egy srác csak azért húzott jobbra, hogy elbeszélgethessen velem erről. Elmondása szerint pár évvel ezelőtt még ő is csak agresszív, felnyírt hajú lányok hőbörgéseként tekintett a feminizmusra, de miután látta, hogy pubertás korba lépő húgának milyen kihívásokkal kell szembenéznie, szembesült a mozgalom fontosságával. Ezek a párbeszédek nagyon bátorítóak voltak és sokat jelentettek nemcsak nekem, hanem – elmondásuk szerint – ezeknek a fiúknak is.

4. Kiderült, hogy a feminizmus nem mindenkinek ugyanazt jelenti 

Volt olyan srác, aki azt hitte magáról, hogy feminista, de egyáltalán nem volt az, és olyan is, aki nem is tudta magáról, hogy az, mégis úgy viselkedett. Utóbbi nagyon meglepődött, mikor közöltem vele, hogy bárcsak minden „nem-feminista” férfi úgy bánna a nőkkel, mint ő. Széttárta a kezét és azt mondta, őt egyszerűen így nevelték otthon. Egy huszonéves fiú csak azért mondta magát feministának, hogy ágyba vihessen, de hamar átláttam a szitán. Egy harmincas, elvált férfi pedig csak azért szeretett volna találkozni velem, hogy kipróbálja, milyen egy „magamfajta nővel randizni.” Ugyan nem jöttünk össze, de a végén azt mondta, teljesen más vagyok – jó értelemben – mint amire számított. 

5. Én is sokat tanultam arról, hogy a feminizmus mit jelent a férfiaknak

Az egyik randin a kávézóból kifelé menet azt hittem, a srác kinyitja majd nekem az ajtót – mivel neki jobban kézre esett – de nem tette, így majdnem nekimentem az üvegnek. Utána persze egyből szabadkozott és kinyitotta előttem, miközben jót nevettünk az egészen.

Mondtam neki, hogy attól még, hogy hiszem, a nőket és a férfiakat egyenlő jogok illetik meg, még nem jelenti azt, hogy elutasítom az udvariasságot.

Erre a srác mentegetőzve elmesélte, hogy előző nap a munkahelyén ki akarta nyitni egy cipekedő kolléganőjének az ajtót, mire az durván közölte vele, hogy köszöni, elboldogul egyedül. A feminizmusnak tehát több árnyalata van, a nők és a férfiak oldalán is, de legalább már addig eljutottunk, hogy beszélünk róla.

Képek forrása: grinvalds/Depositphotos.com, unsplash.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

2 hozzászólás

 • a
  2020.10.06., 00:40

  A cikk írója nem feminista, hanem önimádó. Elvár, elvár, elvár, és csak elvár. Mit adsz? Mit tudsz nyujtani a másiknak? Megtiszteled h nem keresel ideig óráig mást? Mert neked bizony jár a jobb és a mégjobb? Hagyjuk már. A feminizmus = önimádat, kettős mérce és minden ami ezzel jár. Rombadöntés, magány, szomorúság. De mint minden “izmus”, ennek és is vége látszik.
  https://hu.toluna.com/opinions/3032702/F%C3%A9lnek-a-francia-n%C5%91k-miniszokny%C3%A1ban-j%C3%A1rni,-ledobj%C3%A1k-a

  Majd most megtanuljátok 🙂 Bontom a popcorn-t, nézem ahogy a repedtek elvesznek….

  Válasz
 • Tökmind1
  2021.06.27., 23:05

  Feminizmus=női sovinizmus
  A feminista nők sem tudják sok esetben mit jelent a feminizmus.Sok nő a férfiak iránti utálatát igy fejezi ki,hogy feministának áll .De ilyen alapon sok férfi is beállhatna egy hasonló maszkulin szervezetbe, hogy így fejezze ki nem tetszését a nőkkel szemben.
  Manapság feministának lenni nem ugyanazt jelenti mint aminek indult az 1800-as években amikor még valóban szükség volt rá.Mostansag már inkább politikai fogás és többlet szavazat mint valódi probléma megoldás.

  Válasz

Írj egy hozzászólást