5 kihagyhatatlan nyári program Budapesten

5 kihagyhatatlan nyári program Budapesten

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 kihagyhatatlan nyári program Budapesten

Budapesten a nyár számos kiállítást és programot tartogat az mindenki számára. Akár helyi lakos vagy, akár turista, a szórakoztatás és a szórakozás nem maradhat el. A következő programok biztosan garantálják az élményeket a nyárra.

Olof Palme Ház─Magyar Alkotóművészek Háza
Magyar díszlet- és jelmeztervezők Látványtár 2011

A kiállítás során az érdeklődők megtekinthetik magyar díszlet- és jelmeztervezés remekeit. A kiállítás látványos elemeket tartalmaz, amelyek felidézik bennünk a különféle magyar filmek történeteit és szépségeit. Az egyedülállónak tekinthető kiállítás július 10.-ig megtekinthető hétfő kivételével minden nap 10 órától 17 óráig.


Olof Pálma Ház – Magyar Alkotóművészek Háza / owl.hu

Kertmozi:  Férfiak ideje Budapest

A Budapesti Francia Intézet és a Funzine programmagazin közös szabadtéri filmvetítéseket szervez a Margitszigeten, a Holdudvar kertjében. Keddenként egy feledhetetlen hangulatú kertmozi várja a francia filmek rajongóit. A filmek a férfiakat mutatják be, pontosabban azokat a férfiakat, akik éppen a nagy Ő-t próbálják meghódítani, esetenként igazán vicces formában. Emellett azonban válaszokat kaphatunk a sikeres párkapcsolat kérdésére, valamint azokra a kérdésekre is, hogy hol a helye a mai világban a nőnek és a férfinak. A filmek eredeti francia nyelven, angol felirattal tekinthetők meg. Július 26-ig keddenként naplemente után nem érdemes kihagyni ezeket a csillagos égbolt alatti, kellemes nyári kertmozikat.


Féfiak ideje / inst-france.hu

Művészet a tavon

A Szépművészeti Múzeum szervezésében került megrendezésre az a kiállítás, amely cseppet sem mondható hagyományosnak, hiszen a kortárs szoborkiállítást nem máshol, hanem a budapesti Városligeti-tavon lehet megtekinteni. A kiállításon 20 magyar és külföldi alkotó munkáit csodálhatjuk meg. A kiállítás tehát elhagyja a hagyományos formákat és falakat, így buzdít a kortárs művészet megismerésére és szeretetére. A szobrok nem csupán a csónakokból láthatók, hanem valamelyest megtekinthetők a hídról és a sétányokról is. A kiállítás minden nap 10 órától sötétedésig várja az érdeklődőket.


Városligeti tó / ittvoltam.hu

Kiscelli múzeum

A múzeum olyan érdekes állandó kiállításokkal várja a vendégeit, mint például a Barokk szoborcsoport kiállítás, a Nyomdák és újságok Budán, A főváros régiségei és az Arany Oroszlán Patika.  Emellett megismerkedhetünk a 19. század legnagyobb festőivel és szobrászaival is. Életre szóló élményt nyújt továbbá a múzeumban található kripta, melyben időnként elemlámpás tárlatvezetéseken is részt vehetünk.


Kiscelli múzeum – Panoramio.com, GeBi

Gombold újra─ Divat a magyar

A magyar népi motívumok egyre inkább megjelennek újra a divatban, hiszen egyre több divattervező visszanyúl ezekhez a motívumokhoz és mintákhoz. Ezekből az ötletekből, tervekből és megvalósított ruhakölteményekből rendez kiállítást a Design Terminál, ahol július 1-től megtekinthető az Európaszerte egyedülálló kiállítás. A kiállítás előzménye, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egy rendhagyó öltözéktervezési pályázatot hirdetett még februárban, amelyen cél a magyar elemek megjelenése volt a mai magyar viseletben. A pályázat olyannyira sikeres volt, hogy nem csupán divatbemutatót szerveztek a legjobbnak ítélt darabokból, de az elkövetkezendő napokban egy egész kiállításorozatot szentelnek a sikeres műveknek.


Gombold újra – hellodesign.hu
 

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!