Kibékülnél az exeddel? Van egy módszer, amivel működőképes lehet egy kapcsolat második nekifutásra

Kibékülnél az exeddel? Van egy módszer, amivel működőképes lehet egy kapcsolat második nekifutásra

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Kibékülnél az exeddel? Van egy módszer, amivel működőképes lehet egy kapcsolat második nekifutásra

Szinte mindenki járt már abban a helyzetben, hogy elgondolkodott azon, ad még egy esélyt az exének. Ez lehet akár évekkel a szakítás után, vagy mindössze néhány héttel később is, de a legtöbben végül ugyanazzal a tanulsággal zárják le a dolgot. Hogy felmelegítve tényleg csak a töltött káposzta jó. Noha az esetek többségében ez a helyzet, van egyetlen mód, ahogy mégis működőképes lehet egy kapcsolat másodszor.

Azt mondják, oka van annak, hogy egy pár a szakítás mellett dönt, és ha ez volt számukra az egyetlen megoldás a fennálló helyzetre, egyszerűen nem tartoznak egymáshoz. Kívülállóként persze könnyű ezt mondani, de ha jártál már ebben a cipőben, tudod nagyon jól, hogy néha nehéz búcsút inteni annak a férfinek, aki egykor a világot jelentette számodra. Amikor pedig már a hiány elviselhetetlen lesz, úgy döntötök, ismét együtt kellene lennetek. Nem lehetetlen működőképessé tenni a kapcsolatot másodjára, de igazából egyetlen módja van annak, hogy ez így legyen.

Mindkettőtöknek változni kell

A szakítás után két ember között csakis akkor lehet másodszor is működőképes a kapcsolat, ha mindketten fel tudják ismerni a saját hibáikat, és képesek tenni is az ellen, hogy ezek ismét felüssék a fejüket.

Sokan ugyanis a békülés után azt várják, hogy minden gond mágikusan, egy csettintésre meg fog oldódni. Mert a külön töltött idő ráébresztett titeket arra, hogy mennyire rossz külön lenni, és reményeitek szerint ez épp elég motiváló erő marad arra, hogy boldogok legyetek.

De hidd el, nem lesz elég. Mert rövidesen ismét bekövetkeznek azok a problémák, amelyek miatt egyszer már a szakítás mellett döntöttetek.

Kibékülnél az exeddel? Íme az egyetlen mód, amivel működőképes lehet egy kapcsolat második nekifutásra

Tegyük fel, hogy a pároddal azért szakítottatok, mert ő túl sokat foglalkozott a munkájával és a hobbijával, ezek mellett pedig alig maradt ideje rád. Téged ez nagyon idegesített, míg ő úgy gondolta, túlságosan ragaszkodsz hozzá, és szinte megfullad miattad a kapcsolatban. A szakítás után viszont rájöttetek, mennyire rossz külön lenni, és kibékültetek. Ha viszont nem változtattok ezen a helyzeten, a problémák ismét jelentkezni fognak rövid időn belül. A szeretet önmagában kevés lesz ahhoz, hogy összetartson titeket: a pasidnak muszáj több időt töltenie veled, neked pedig lazábban kell kezelned azt, ha egyedül szeretne lenni. Ez az egyetlen módja annak, hogy egy szakítás után működőképes legyen a kapcsolatotok.

Mindig oka van annak, hogy két fél eljut ehhez a döntéshez, és csak akkor oldódik meg a probléma, ha tesztek is ellene. Az őszinteség, a bizalom és a hűség hármasának alapjaira tud ismét felépülni; ha a legnagyobb gond megoldatlan marad, semmi sem lesz elég erős ahhoz, hogy összetartson titeket.

Képek forrása: latanni/depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást