A legjobb 4 kiállítás Budapesten idén nyáron

A legjobb 4 kiállítás Budapesten idén nyáron

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb 4 kiállítás Budapesten idén nyáron

Ha beüt a kánikula, nincs is jobb program, mint választani egy múzeumot és behúzódni a hűvös termekbe, ahol idén végre jól lakathatjuk kultúrára és művészetre éhes elménket. A tavalyi, ínséges év után lássuk, hogy idén nyáron milyen kiállításokba veszhetünk el a fővárosban.

Lassú élet. Radikális hétköznapok

Ludwig Múzeum

2021. július 14. – szeptember 5.

A Ludwig Múzeum nemzetközi csoportos kiállítása, mint olyan sok minden más, 2020 tavaszán került volna a közönség elé, azonban a járvány miatt végül idén járhatjuk be a tárlatot. A kiállítás állásfoglalás és egyben reakció is napjaink legfontosabb, az egész világot érintő kérdéseire, a jelenlegi társadalmi-gazdasági rendszer helyzetére, a fogyasztói kultúra környezetre gyakorolt hatására. A kiállítás középpontjában a hazánkban is egyre ismertebb slow mozgalom áll, amelynek lényege a tudatosság, a kritikai hozzáállás, a környezetre való odafigyelés. A tárlat széles műfaji spektrumot használva rámutat, hogy mi vezetett a jelenlegi helyzetünkhöz.

Gyógyír

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

2021. május 4. – augusztus 8.

A mentális egészség az utóbbi évben egyre nagyobb szerepet kapott az életünkben, egyre többen és többször ébredtünk rá fontosságára. Különös egybeesés, hogy még 2019 decemberében, a világjárvány kitörése előtt kezdtek el dolgozni az alkotók a kiállítás anyagán, amit végül a pandémia szomorú aktualitása tett még fontosabbá. A Gyógyír című tárlat fő kérdése, hogy mit tehet az egyén saját mentális egészsége megőrzéséért? Milyen lépéseket tehetünk, hogy a közösségek és az egész társadalom gyógyírt találjon a szorongásra és a kiégésre? A nyolc alkotó saját élményein keresztül dolgozta fel a témát, alkotásaik között minden bizonnyal mi is magunkra ismerünk majd.

Képekben gondolkodnak – Filmesek fotói

Műcsarnok

2021. május 7. – szeptember 26.

Szeptember végéig izgalmas fotókiállítás vár minket a Műcsarnokban, amely különleges perspektívát tár elénk. Bár a film és a fotó határterület, mégis egész más a kettő, így a mozgáshoz szokott filmesek fotóin a hasonlóság és a különbség is szemünk elé tárulhat.

A tárlaton láthatunk majd olyan klasszikus, jól ismert alkotóktól is fotókat, mint Gaál István, Kósa Ferenc, Sára Sándor vagy Zsigmond Vilmos, de mindkét irányba elmozdulunk az időben: a némafilmkorszag és a korai hangos filmek időszakából is láthatunk alkotásokat, akárcsak a jelen kortárs alkotóitól, mindegy, hogy a filmezés mely terültén vannak otthon. Ha pedig nem lenne elég a fotókból, július közepétől a Műcsarnok közelében, a Városligetben láthatjuk a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat legjobbjait. Ha mindez nem lenne elég motiváció, a Műcsarnok júliusban keddenként a Nyíltcsarnok kezdeményezés keretében ingyenesen látogatható.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»