Kézzel készített karácsonyi díszek

Kézzel készített karácsonyi díszek

Címlap / Otthon / Hobbi / Kézzel készített karácsonyi díszek

A Karácsony a móka és kacagás ideje gyermekeink számára, ezért a következő díszeket készítsd el az ő segítségükkel!

A Télapó majd a Jézuska és az angyalkák varázslata , a dekorációk, betlehemezés és természetesen az ajándékok mind elkápráztatják őket. Az ünnep ugyanakkor a családról szól, az egymással való törődés és szeretet ünnepe. Csodálatos időtöltés ha valamit együtt alkothatunk a gyerekekkel. Készíthetünk személyes ajándékokat szeretteinknek, barátainknak, így felemelőbb és szeretetteljesebb lesz az ajándékozás. Az alábbiakban néhány érdekes ötletet mutatunk be, amelyeket a gyerekekkel együtt vihetünk végbe.

   Készítsünk fenyőtoboz díszeket

Ezt egyszerű kivitelezni és kíválóan alkalmas egy kisgyerek is a feladatra. Egyszerűen csak össze kell gyűjteni különböző méretű fenyőtobozokat.

Ha környezetedben nincsenek fenyőfák, könnyen megvásárolhatod bármilyen virág vagy dekorációs, kézműves boltban.

Tegyünk a csúcsára egy kis ragasztót, majd tegyünk rá akasztót, amelybe szalagot fűzünk, fújjuk be csillámmal és máris van egy csodálatos karácsonyfa díszünk.

Ünnepi tányéralátétek karácsonyi képeslapokból

Ez a tevékenység nagyszerű módja annak, hogy a korábbi karácsonyi képeslapokat felhasználd. Szükséged lesz régi képeslapokra, kartonpapírra, ragasztóra és átlátszó lehúzós papírra (fényessé, vízhatlanná és könnyen letöröljhetővé teszi a tányéralátétet).

Helyezzük a kartonlapra a képeslapokat és alakítsunk ki egy elképezelést, ahogyan ezeket szeretnénk egymás mellé ragasztani. Ha szükséges kivághatunk is a képeslapokból. Ha összeálltak a darabok, ragasszuk a kartonra.

Most vágj le az átlátszó lehúzósból egy, a kartonnál nagyobb darabot és ragaszd rá a képeslapos kartonra.

Kezd a széleknél és így ragaszd rá óvatosan az egészre. Ugyanígy a karton alját is ragaszd be.

 

Cukorka botocska szívek

Ez egy újabb kreatív házi készítésű dísz, amit könnyeb elvégezhetnek a gyerekek is. Szükséged lesz cukorka botra, szalagra és arany zsinórra.

Minden szivecskéhez 2 cukorka bot szükséges. Fektessük le kettessével egymással szembe a botokat, hogy szív formája legyen. Kössük össze piros szalaggal a szív felső és alsó csücskeit.

A piros szalagra köthetsz egy kis arany szinű zsínórt, amivel felakaszthatod a fára vagy ablakra, ajtóra.
Gyönyörű, csodálatos emlékeket készíthetünk a gyerekekkel, csak időt kell szánjunk rá. Biztosan élvezni fogjuk, ráadásul a gyerekek ezzel is csak ügyesednek és mókásnak fogják találni a játékot.

Jó szórakozást és sok boldog együtt töltött időt!

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!