Kézzel készített adventi koszorú ötletek

Kézzel készített adventi koszorú ötletek

Címlap / Otthon / Hobbi / Kézzel készített adventi koszorú ötletek

Az adventi koszorúk szimbolikus jelentésükön túl, képesek hetekkel karácsony előtt ünnepi hangulatot adni otthonunknak. Ha szeretnéd idén Te magad elkészíteni az adventi koszorút, a következő galériánk talán ötleteket tud adni!

Függő koszorú

Szakíthatsz a hagyományokkal és készíthetsz egy függő koszorút! Nem kell mást tenned, mint fenyőágakból és drótokból elkészíted az örökzöld koszorút, négy fehér gyertyát szúrsz drót segítségével a koszorúra és négy egyforma hosszúságú (legalább 1 méter) lila szalagot kötsz át a koszorún, egymástól egyforma távolságra. A gyertyák közt díszítsd lila masnival.
Miért pont lila? Mert ez az ünnepélyes szín a keresztény hagyományok szerint a karácsony színe. Tovább díszítheted tobozokkal, dióval vagy fahéjrudakkal.

Illatozó advent

Igazi karácsonyi vásár illatot idézhetsz, ha az adventi koszorút fahéjrudakkal és aszalt gyümölcsökkel díszíted.

Aranyba öltöztetett adventi koszorú

A fenyőágakból készített koszorúra szúrj négy aranyozott gyertyát, díszítsd arany gömbökkel, szalagokkal és aszalt narancs szeletekkel.

Tarka adventi koszorú

Adventi koszorú díszítésnél bátran használd fantáziádat. Felhasználhatsz bármilyen otthoni díszt, mint a szárított vagy papír virágokat, szalagokat, zsinórokat/szalagokat vagy épp gyöngyfüzéreket.

Koszorú magas gyertyákkal

Rendkívül hangulatosak azok az adventi koszorúk, amelyeken magas vékony gyertyák pompáznak. Díszítsd a fenyőágakból készült koszorút négy magas vörös gyertyával, piros masnikkal, szalagokkal, bogyós termésekkel és aranyozott sprével átfújt tobozokkal.

Meleg színvilágú díszek

Nagyszerűen mutat, ha a koszorú minden egyes dísze hasonló színű. A képen látható koszorú természetes barackszínbe van öltöztetve, melyhez jól mutatnak a különböző termések, mint a dió, mogyoró, aszalt gyümölcsök, fahéjrudak vagy épp a tobozok.

Tobozkoszorú

Vesszőkből készíts egy koszorú formát, majd ehhez az alaphoz ragasztó segítségével ragaszd hozzá a tobozokat. Minél tömöttebben vannak a tobozok, annál szebb hatást érhetsz el. Továbbá díszítsd apró arany gömbökkel és barna gyertyákkal, amelyeket dróttal tűzhetsz a tobozok közé.

Gömbgyertyák

A fenyőfadíszekre emlékeztető dekoratív gyertyák már önmagukban is csodás díszei az adventi koszorúnak. Persze tovább díszíthető apró karácsonyi gömbökkel, tobozokkal vagy makk tokokkal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást