Kézzel készített adventi koszorú ötletek

Kézzel készített adventi koszorú ötletek

Címlap / Otthon / Hobbi / Kézzel készített adventi koszorú ötletek

Az adventi koszorúk szimbolikus jelentésükön túl, képesek hetekkel karácsony előtt ünnepi hangulatot adni otthonunknak. Ha szeretnéd idén Te magad elkészíteni az adventi koszorút, a következő galériánk talán ötleteket tud adni!

Függő koszorú

Szakíthatsz a hagyományokkal és készíthetsz egy függő koszorút! Nem kell mást tenned, mint fenyőágakból és drótokból elkészíted az örökzöld koszorút, négy fehér gyertyát szúrsz drót segítségével a koszorúra és négy egyforma hosszúságú (legalább 1 méter) lila szalagot kötsz át a koszorún, egymástól egyforma távolságra. A gyertyák közt díszítsd lila masnival.
Miért pont lila? Mert ez az ünnepélyes szín a keresztény hagyományok szerint a karácsony színe. Tovább díszítheted tobozokkal, dióval vagy fahéjrudakkal.

Illatozó advent

Igazi karácsonyi vásár illatot idézhetsz, ha az adventi koszorút fahéjrudakkal és aszalt gyümölcsökkel díszíted.

Aranyba öltöztetett adventi koszorú

A fenyőágakból készített koszorúra szúrj négy aranyozott gyertyát, díszítsd arany gömbökkel, szalagokkal és aszalt narancs szeletekkel.

Tarka adventi koszorú

Adventi koszorú díszítésnél bátran használd fantáziádat. Felhasználhatsz bármilyen otthoni díszt, mint a szárított vagy papír virágokat, szalagokat, zsinórokat/szalagokat vagy épp gyöngyfüzéreket.

Koszorú magas gyertyákkal

Rendkívül hangulatosak azok az adventi koszorúk, amelyeken magas vékony gyertyák pompáznak. Díszítsd a fenyőágakból készült koszorút négy magas vörös gyertyával, piros masnikkal, szalagokkal, bogyós termésekkel és aranyozott sprével átfújt tobozokkal.

Meleg színvilágú díszek

Nagyszerűen mutat, ha a koszorú minden egyes dísze hasonló színű. A képen látható koszorú természetes barackszínbe van öltöztetve, melyhez jól mutatnak a különböző termések, mint a dió, mogyoró, aszalt gyümölcsök, fahéjrudak vagy épp a tobozok.

Tobozkoszorú

Vesszőkből készíts egy koszorú formát, majd ehhez az alaphoz ragasztó segítségével ragaszd hozzá a tobozokat. Minél tömöttebben vannak a tobozok, annál szebb hatást érhetsz el. Továbbá díszítsd apró arany gömbökkel és barna gyertyákkal, amelyeket dróttal tűzhetsz a tobozok közé.

Gömbgyertyák

A fenyőfadíszekre emlékeztető dekoratív gyertyák már önmagukban is csodás díszei az adventi koszorúnak. Persze tovább díszíthető apró karácsonyi gömbökkel, tobozokkal vagy makk tokokkal.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!