Ezért szeretem jobban a kézi porszívókat, mint a hagyományosakat

Ezért szeretem jobban a kézi porszívókat, mint a hagyományosakat

Címlap / Otthon / Háztartás / Ezért szeretem jobban a kézi porszívókat, mint a hagyományosakat

A hagyományos porszívók persze vitathatatlanul hatékonyak tudnak lenni, de manapság ez már egy háziasszonynak nem elég. Íme azok az előnyök, amiket egy kézi porszívó nyújtani tud!

Kis helyiségekben is elférek

Az egyik legnagyobb előnye egy kézi porszívónak az, hogy még a legapróbb lakásokban és szobákban is nagyon könnyű manőverezni vele. Nem kell amiatt idegeskedned, hogy hol van a konnektor (ami persze szinte mindig a kanapé vagy a szekrény mögött rejtőzik), és a kábellel sem kell zsonglőrködnöd, hogy véletlenül se verj le vele valamit az asztalról. Egyszerűen csak kézbe kapod, ami könnyű súlya miatt egyáltalán nem okoz gondot, és pillanatokon belül kész is vagy a takarítással, anélkül, hogy egy percig is megerőltetted volna magad.

Az én választásom a rendkívül könnyű (1,3 kg) Kärcher VC 4S Cordless Plus kézi porszívóra esett, egyrészt mert keskeny, vezeték nélküli a kialakítása és jól elférek vele minden helyiségben, másrészt mert akár 60 percig is bírja egy töltéssel!

Tökéletes választás azoknak, akik szeretnék megkönnyíteni az életüket, időt spórolnának takarítás közben, és/vagy nincs túl sok helyük a nagyobb porszívók tárolására.

Ott van, ahol szükségem van rá

Sokszor azért nincs kedvünk porszívózni, mert mire előszedjük a gépet a szekrény mélyéről, már el is ment jó pár percünk, és akkor még igazából neki sem álltunk a takarításnak. A kézi porszívó előnye, hogy ezeknek a felesleges köröknek búcsút inthetsz, hiszen egy mozdulatodba kerül előkapni a helyéről, és ugyanennyi időt vesz igénybe, hogy állóporszívóból kézivé alakítsd át. Ez utóbbi hatalmas segítség, amikor szűk polcok alatt vagy magasabb helyeken szeretnéd használni!

Ha gyors segítség kell…

Akinek van gyermeke vagy kisállata, annak nem kell sokáig magyaráznunk, miért olyan fontos, hogy mindig kéznél legyen egy könnyen használható porszívó! Nekik ugyanis jó érzékük van ahhoz, hogyan csináljanak felfordulást néhány perc alatt, amikor épp csak egy pillanatra fordítunk hátat. De szerencsére a kézi porszívóval ezeket az egyperces takarításokat is gond nélkül letudhatod, köszönhetően a könnyű kezelésnek. Számos készülékhez tartozik még réstisztító fej és bútorecset is, ami azért hasznos, mert még a leglehetetlenebb helyekről is eltüntetheted a szennyeződéseket!

Nincs több kábeles bosszankodás

Az egyik legidegesítőbb része a hagyományos porszívóknak az, hogy akármikor átmennél takarítani egy másik szobába, kénytelen vagy mindig kihúzni a kábelt a konnektorból, átcipelni a többkilós gépet a másik helyiségbe, és újrakezdeni mindent. Nem csoda, ha elmegy a kedved 10 perc után! A kézi porszívó előnye, hogy ezzel sem kell többé foglalkoznod, hiszen akkumulátoros töltésének köszönhetően nem lesz szükséged kábelekre. Cserébe viszont épp olyan erős szívóerővel rendelkezik, mint a legtöbb klasszikus porszívó, elforduló padlófejével pedig bármit, bárhonnan ki tudsz takarítani.

A tisztítása még rövidebb idő

És itt még mindig nincs vége az előnyök listájának! A legtöbb porszívót nem könnyű kitakarítani, pláne egy porzsákos darabot, ami közben hatalmas porfelhővel tölti meg a szobát. Arról nem is beszélve, hogy milyen könnyű véletlenül eltörni valamit egy ilyen készülék belsejében, ahogy a porzsák behelyezése sem a legegyszerűbb feladat. Ezekkel sem kell többé bajlódnod.

A legtöbb kézi porszívót másodpercek alatt szét lehet szedni, tartalmukat kiöntheted a kukába, majd egy kis víz segítségével tisztává varázsolhatod őket. És máris olyanná válnak, mint új korukban!

Az autómat is ezzel takarítom!

Nincs egyszerű dolga a kocsi takarításával annak, aki nem kertes házban él, és a kocsiját az utcai parkolóhelyek egyikén tárolja. A porszívózást így már csak maximum benzinkutakon tudod megcsinálni; kivéve persze akkor, ha egy akkumulátoros kézi porszívót választasz! Ezt ugyanis nyugodtan leviheted magaddal az épület elé, nem lesz szükséged hosszabbítóra, és perceken belül kitakaríthatod az autód belsejét. Ráadásul sok esetben még olyan helyekre is beférsz vele, ahová a hagyományos porszívóval nem sikerülne!

Sokan azt gondolják, a kézi porszívók nem elég hatékonyak és nehéz a karbantartásuk, de az az igazság, hogy mindkét állítás csak tévhit. A megfelelő akkumulátoros eszköz képes akár egyhuzamban hosszú ideig porszívózni, erős szívóerővel bír, tisztítása pedig csak perceket vesz igénybe.

KÄRCHER TÉLI AKCIÓ

Legyen minden újra WOW az otthonodban! 24 háztartási Kärcher gép elképesztő téli akciós áron!

A részletes árlistáért és az akcióban részt vevő partnerek megtekintéséhez kattints ide.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást