Kevesebb munkaórát, ugyanannyi fizetést: hatalmas érvek vannak mellette

Kevesebb munkaórát, ugyanannyi fizetést: hatalmas érvek vannak mellette

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Kevesebb munkaórát, ugyanannyi fizetést: hatalmas érvek vannak mellette

Miután az elmúlt időszak teljesen átformálta a legtöbb munkahelyet, és kiderült például, hogy számos munkát otthonról – vagy bárhonnan – is el lehet végezni, és az egész napos értekezletek többségét egyetlen e-maillel ki lehet váltani, vannak, akik úgy érzik, itt a változások ideje, és le kell számolnunk végre a heti 40 órás munkahéttel.

Vannak, akik a három napos hétvégét, vannak, akik a rövidebb munkanapokat preferálnák. Abban sokan egyetértenek, hogy a munkaórák számát csökkenteni kellene, miközben az elvégzendő feladatok mennyisége, és így a fizetésünk sem változna.

Előnyök és hátrányok

Szakértők és dolgozók egyaránt formálnak véleményt az ötletről, miután a járványhelyzet arra kényszerített bennünket, hogy komolyan felülvizsgáljuk, amit a modern munkahelyekről eddig gondoltunk. A kérdés persze számos kapcsolódó területet is érint, például a munka és a magánélet egyensúlyát, a mentális egészséget és a munkavállalók rugalmasságát.

A támogatók azzal érvelnek, hogy a csökkentett munkaidős munkamodell segíthet a jelenlegi munkahelyi negatívumok kezelésében. Így az alkalmazottak termelékenyebbek, egészségesebbek és boldogabbak lehetnek.

A rövid munkaórák előnyei
AleksandarNakic/istockphoto.com

A bizonyítékok azt sugallják, hogy a rövidebb munkahét egyik legnagyobb előnye, hogy az embereket jobb munkavállalókká teszi. A kutatások azt mutatják, hogy az emberek többet tesznek, ha kevesebbet dolgoznak, és kevesebbet, ha több órát dolgoznak.

Például a Stanford Egyetem 2014-es tanulmánya azt találta, hogy a termelékenység zuhanni kezd a heti 50. óra munka után. Más szakértők 35 órát javasolnak az optimális munkaidőnek, mielőtt a termelékenység csökkenni kezdene. Egy másik gondolatmenet szerint pedig napi hat órát lenne ideális dolgoznunk.

John Trougakos, a Torontói Egyetem szervezeti viselkedés docense szerint ez azért van, mert egy átlagos nap egy 40 órás normál munkahét során egyszerűen nincs beállítva a hatékonyság érdekében. „Az energiád nem tartható fenn nyolc órán keresztül” – mondja, ez pedig kisebb hatékonysághoz vezet. Sok munkavállaló egy csomó időt tölt egy nyolc órás munkanapon azzal, hogy a közösségi médiában lapozgat, online vásárol vagy üzeneteket küld.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást