Otthon / Dekor

Kevésbé ismert lakberendezési stílusok, amiket imádni fogsz

Az talán nyilvánvaló, hogy otthonaink átalakításakor a szépérzékünk és gyakorlatiasságunk mellett némi stílusismerettel is rendelkeznünk kell ahhoz, hogy a végeredmény feltölthessen minket a mindennapokra. A boltok kínálatában ugyanis könnyű elveszni, és ha nincs pontos iránytű (kiválasztott stílus) a kezünkben, akkor a végeredmény nem biztos, hogy tükrözi majd eredeti elképzeléseinket. Jöjjön hát most 3 olyan kevésbé ismert stílus, amiből érdemes lehet inspirációt meríteni, mielőtt egy helyiség átalakításába kezdünk!

Kifinomult minimál

Ha személyiségünket a precizitás és a maximalizmus jellemzi, akkor a minimál stílust nekünk találták ki. Ez a stílus, amely „a kevesebb több” elvét követi ugyan könnyűnek tűnő irányzat, de higgyük el, hogy ez igényli a legnagyobb precizitást, rafinériát, alapos tervezést. Itt nincsenek beszédes emléktárgyak, apró díszítések, vagy rikító részletek, amelyek elvonhatják a figyelmünket. Itt a kevés színnek, a letisztult formáknak, a levegős tereknek, a fény játékának, no meg a drága anyagoknak kell megteremteni a kívánt harmóniát.

Ismerd meg a minimál stílust!
Galéria / Ismerd meg a minimál stílust!

Nőies terek

A glamour stílussal talán nőiességünknek és eklektikánknak kedvezhetünk, amely némi nagyvonalúságot és eleganciát közvetít, és kifejezetten azt sugallja, hogy az élet szép és értünk van. Talán ezért is szereti a finom anyagokat, a látványos kiegészítőket, a sokszínűséget. Itt nem kell törekednünk az egysíkú irányra, bőven megengedhetjük magunknak, hogy csemegézzünk a barokk, a minimál, az art-deco stílusokból is.

Ismerd meg a glamour stílust!
Galéria / Ismerd meg a glamour stílust!

Játékos otthon

A bohém stílusról talán mindenkinek a színek kötelező szeretete ugrik be elsőként, ami nem is áll messze az igazságtól. Ha szeretjük a lazaságot, a pillanatok megélését, akkor a bohém stílust talán épp nekünk találták ki. Otthonunk kialakításakor pedig csak egy szabályt kell betartanunk: nincsenek szabályok! Itt a mindent mindennel elvet alkalmazzuk, a kötetlenség, a merészség az irányadó! A színek szeretete és az anyagok társítása vezérelhet minket, és tesz szabaddá a mindennapokban.

Ismerd meg a bohém stílust!
Galéria / Ismerd meg a bohém stílust!

Neked melyik volt a kedvenced a három stílus közül? Írd meg nekem kommentben vagy a Facebookon! 

Ha pedig tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart Facebook közösségéhez is ITT, ahol ne felejtsd el a Tetszik gomb legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület kipipálni, hogy a legfrissebb tartalmak is eljuthassanak Hozzád.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást