Szerelem / Párkapcsolat

5 kevésbé egyértelmű jel, hogy a kapcsolatod tartós marad

Tisztelettel bánik a kiszolgáló személyzettel

Legyen az egy parkolóőr vagy egy pincér, azok, akik azért kapják a fizetésüket, hogy valamivel ellássanak, elég kiszolgáltatott helyzetben vannak, hiszen a vevőnek mindig igaza van.

Egy ember valódi személyiségét pedig jól tudja érzékeltetni, hogy hogyan bánik ezekkel az emberekkel: ha lekezelően, kötekedően viselkedik velük, mintha emberszámba sem venné őket, akkor jó az esély arra is, hogy idővel, amikor biztosabb lesz a kapcsolatotokban, veled, vagy a számodra fontos emberekkel is így fog beszélni.

Ha azonban tisztelettudó, udvarias azokkal az emberekkel is, akik bizonyos értelemben ki vannak szolgáltatva neki, akkor joggal sejtheted, hogy ilyen a valódi személyisége is.

Nyíltan beszéltek a biztonságos szexről

Egy kapcsolat elején, ha testiségre kerül a dolog, vannak dolgok, amiket egyszerűen muszáj tisztázni. Ilyen például az, hogy hogyan gondoskodtok a fogamzásgátlásról, illetve a biztonságos szexről.

Ha a partnered részéről rendben van, hogy erről beszéljetek, illetve esetleg azt is megvitatjátok, hogy ki mikor járt utoljára szűrésen, vagy volt-e védekezés nélküli kapcsolata, az egyáltalán nem kínos, hanem azt mutatja, hogy a párod felelősséget vállal a saját és a te egészségedért is, és felnőttként, éretten tud viselkedni.

Arról nem is beszélve, hogy ha a szex nem tabu számára, és gond nélkül tudtok beszélni a testiségről, az a későbbiekben is határozottan jól fog jönni majd.

Érdeklik a barátaid

Sokat elárul a partneredről az is, ahogyan a barátaiddal viselkedik, vagy ahogyan érdeklődik felőlük, különösen a te nemedhez tartozókkal. Figyeld meg, hogy mennyire szeretné megismerni őket, mennyire követi nyomon, mi van velük, teljes, értékes és érdekes emberként néz-e rájuk, vagy csak azért jópofizik velük, hogy téged lenyűgözzön.

Egy tartós kapcsolatban a partnered tudja, hogy a barátaid az életed fontos részei, és veled együtt ők is megérkeznek az ő életébe is.

Ha fontosak neki azok, akik neked fontosak, ha tisztelettel és szeretettel fordul feléjük, az mindenképpen a pozitív irányba billenti a mérleget.

Helena Lopes/unsplash.com

Nem játszik Dr. Jekyll és Mr. Hide-ot

Lehet, hogy valaki a legtökéletesebb modorában viselkedik, amikor a szüleiddel találkozik, imádnivaló, amikor a barátaitok a közeletekben vannak, de egészen más arcát mutatja, amikor kettesben vagytok, vagy amikor feszült valami miatt.

Mindenkinek vannak rosszabb napjai, feszültebb pillanatai, de ha ilyenkor teljesen megváltozik a személyisége vagy rajtad próbálja levezetni a feszültségét, az mindenképpen intő jel.

Ha viszont a párod éppen olyan előzékeny és figyelmes akkor is, amikor kettesben vagytok, mint amikor társaságban, az azt jelezheti, hogy nem szerepet játszik, hanem valóban ilyen fontos vagy neki.

Olvastad már?  Egyre többen alszanak külön a párjuktól - Jót tesz ez a párkapcsolatnak?

Rendben vannak a pénzügyei

Nem, nem arra próbálunk utalni, hogy akinek vastagabb a pénztárcája, az jobb parti lenne, hiszen sem a szerelem, sem a boldogság nem ezen múlik.

Az anyagi tudatosság és tervezés azonban talán többet elárul arról, milyen partner lesz valakiből, mint hinnéd: az amerikai Federal Reserve Board of Governors egy felmérés során azt találta, hogy azok a párok, akiknek a legmagasabbak a banki kreditpontjai, nagyobb eséllyel maradnak együtt.

A kormányzótanács szerint ez azért van, mert aki gondosan kezeli a pénzügyeit – és ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy sok pénze van, inkább hogy tisztában van vele, mire mennyit költ és hogyan osztja be a jövedelmét – az a párkapcsolataiban is kiszámíthatóbb, megbízhatóbb és felelősségteljesebb lehet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást