Töltsük fel szervezetünket minél több vitaminnal, hogy megerősíthessük az immunrendszerünket. Télen viszonylag nehéz hozzájutni a zöldségekhez, gyümölcsökhöz, de szerencsére vannak olyanok, amelyek akár hónapokig is elállnak a kamránkban, pincénkben, ha megfelelő körülmények között tároljuk őket. Mutatjuk, mire kell ügyelned!
4/7 Cékla
Akár szeretjük, akár nem, a cékla az egyik legjobb vitaminforrás télen.
Sokáig eláll, ezért érdemes akkor fogyasztani, amikor a legnehezebb hozzájutni a zöldségekhez, gyümölcsökhöz.
A hűvös helyet kedveli, pincében és hűtőben érdemes tárolni.
A legjobb, ha a pincét választjuk, ahol homokba téve nagyon sokáig kibírja, de tehetjük ládába is, sorokba rendezve, a sorokat pedig papírral elválasztva egymástól.
Arra viszont ügyeljünk, hogy ne fagyjon meg.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!