Így készítsünk előnyös fényképeket

Így készítsünk előnyös fényképeket

Címlap / Otthon / Háztartás / Így készítsünk előnyös fényképeket

Általában pusztán olyan képeket szeretünk készíteni magunkról, amelyeken előnyösen nézünk ki. Néhány tanács megfogadásával nem csak az emlékek miatt nézzük majd szívesen vissza a képeinket, de elégedettek is leszünk magunkkal.

Tükör

A legjobb, ha alapvetően törekszünk arra, hogy tudatosan is használjuk a mimikánkat és mindezt a javunkra fordítsuk.

Vagyis a tükör előtt állva tanulmányozzuk arcunkat, mosolyunkat, és döntsük el, hogy mit tartunk igazán előnyösnek magunknak. A fényképezésnél már elég lesz csak leutánozni ugyanazt!

Fotó

A digitális kameráknak köszönhetően ma már szerencsére azonnal látjuk az elkészült képet és akár tükörként is használhatjuk a kamerát.

Vagyis készítsünk magunkról minél több képet, közben különböző mosolyokat és fejtartásokat próbálgatva, hogy a későbbi kép minél tökéletesebb és számunkra előnyösebb lehessen!

Fejtartás

A fejtartás nagyon fontos szempont, és rengeteget tud rontani és javítani is a készülő képen. Feltétlenül nyújtsuk ki a nyakunkat, és a fejünket egyenesen tartva, az állunkat minimálisan leszegve álljunk a kamerák elé.

Figyeljünk arra, hogy ne erőltessük túl a fejtartást, mert a kamerán keresztül még természetellenesebb lesz a hatás.

Profil

A profilból, vagyis oldalról fotózásnál nagyon fontos, hogy ismerjük arcunk jobb és bal oldala között különbségeket.

Próbaképekkel gyorsan feltérképezhetjük, hogy melyik profilunk a mutatósabb és lehetőleg próbáljuk meg ezt az oldalunkat mutatni a kamerának. Egy jól megválasztott frizura is sokat segíthet a profilunk szépítésében. Ha azonban egyik profilunk sem tetszetős, akkor kerüljük ezt a pózt.

Fényképezés szöge

Nagyon fontos, hogy milyen szögből fényképeznek, a helyesen megválasztott szöggel ugyanis éveket és kilókat tagadhatunk le.

Lehetőleg kerüljük azt, hogy felülről, illetve hogy derékmagasságnál alacsonyabb pontból fényképezzenek, mert ez összenyomja az alsótestünket és aránytalannak mutat minket. Az ideális szög a váll- vagy fejmagasság.

Toka

Az egyik legkényesebb rész a fényképezés szempontjából a toka.

Ha közelről fényképeznek bennünket, akkor fontos, hogy semmiképpen se alulról vegyenek bennünket, mivel akkor a képen a tokánk a ténylegesnél is jobban fog dominálni.

Próbáljunk a szem vonalából fényképezkedni, illetve a kezünkkel támasszuk meg az állunkat, amivel eltakarhatjuk a tokánkat.

Derék

Egész alakos fényképnél szintén nagyon sokat lehet „csalni” a kilókkal attól függően, hogy a derekunkat hogyan fényképezik.

A legideálisabb az, ha kicsit keresztbe tesszük a lábainkat, a csípőnket enyhén elfordítjuk, a felsőtestünkkel pedig a kamera felé fordulunk. Ez a kicsit csavart pozíció formás alakot, főleg pedig karcsú csípőt varázsol nekünk.

Bikini

Ha bikiniben fényképezkedünk, akkor különösen fontos, hogy mindent megtegyünk a legideálisabb pozíció megtalálásáért.

A tartáson, fényképezési szögön kívül ne hanyagoljuk el az apróságokat sem: fényképezés előtt például nem érdemes hátulról fényképeztetni magunkat, ha előtte például ültünk valahol, ez ugyanis nyomot hagy a bőrünkön és deformálja a vonalainkat is.

Tartás

Az ideális fotó elengedhetetlen része a megfelelő tartás. Nem kell természetellenes mozdulatokat begyakorolni, de az nagyon fontos, hogy húzzuk ki magunkat, a vállainkat pedig feszítsük kicsit meg és próbáljuk lenyomni.

A hasunkat húzzuk be és máris akár 10 kilóval is kevesebbnek fogunk látszani.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást