Így készítsd el: Marilyn Monroe klasszikus sminkje

Így készítsd el: Marilyn Monroe klasszikus sminkje

Címlap / Stílus / Arc / Így készítsd el: Marilyn Monroe klasszikus sminkje

Marilyn Monroe a 20. század legismertebb szexszimbóluma volt, sok ezer férfi szívét dobogtatta meg formás idomaival és csábító szőke fürtjeivel. Ikon volt, akiről mindenkinek először a szexi vörös száj és a cicásra kihúzott fekete tusvonal ugrik be.

Azt is kijelenthetem, hogy nincs olyan hölgy közöttünk, akinek még nem fordult meg a fejében, hogy egyszer majd a saját arcán fogja viselni ezt a már védjeggyé vált sminket! A következőkben leírom nektek, hogy miként válhattok aznapra ti is csábos Marilyn Monroe-vá.

Először is: tisztítsátok meg az arcotokat tonikkal vagy micellás vízzel, majd vigyétek fel a bőrötökre a nappali hidratáló krémet és a szemkörnyék ápolót!

Marylin Monroe SminkA következő lépésben a szemet fogjuk felékszerezni egy szexi tusvonallal. Én mindig a szem sminkelésével kezdem a smink elkészítését, nem pedig az alapozással. Pontosan azért, mert akarva akaratlanul is a szemünkre felvitt szemhéjporból le fognak potyogni az apróra őrölt szemcsék az arcunkra, amit aztán csak kínkeservesen tudunk onnan eltávolítani: vagy a már szépen lealapozott felülettel együtt lemossuk, vagy fülpiszkálóval megpróbáljuk foltokat nem hátra hagyva eltüntetni. A szem belső zugába egészen a szemhéj középső feléig felviszünk egy matt bézs árnyalatot. A külső részre pedig két árnyalattal sötétebb, de még természetes barna árnyalatot. Az összeérésnél satírozz.

Ezután jön a cicásítás! Közvetlenül a szempilla tőhöz húzz egy folyékony tus segítségével egy tusvonalat, figyelj arra, hogy belül vékonyabb legyen a vonal, és ahogy haladsz kifelé a szemed sarka irányába, vastagodjon az.

Jöhetnek a pillák! Ehhez a sminkhez dukál a műszempilla. Szerezz be egy soros műpillát és helyezd fel a saját szempilláid tövéhez. Ha egyenesek a saját pilláid, akkor egy szempilla göndörítővel kunkorítsd be azokat, azért, hogy szépen összeérjenek a műpillákkal. Ha természetesebb megjelenésre vágysz, vagy csak idegenkedsz a műpillától, akkor pedig ne sajnáld a szempilla spirált, több rétegben felvíve, óriási rebegtetőket tudsz varázsolni magadnak.

Ahhoz, hogy még nagyobbnak tűnjenek a szemeid, ne feledd a vízvonaladat (a szem belső, alsó íve) egy fehér szemceruzával kihúzni.

Jöhet az alapozás! Marilyn mindig porcelán fehér bőrű volt, ezért jól megfontolva, de vigyél fel fél árnyalattal világosabb színű alapozót, vagy bb krémet az arcod teljes felületére, majd fixáld azt porpúderrel. A szem alatti sötét, karikás részre pedig használj kifejezetten oda való korrektort!

Az orcáidra használj rózsás árnyalatú pírt, hiszen ezzel az árnyalattal tudod leginkább a szexszimbólum bájos mosolyát utánozni!

Ha mindezekkel készen vagy, jöhet a csábító vörös rúzs. Képeket visszanézve Marilyn inkább a matt rúzsokat részesítette előnyben, ezért használj matt textúrájú ajakszínezőt! Ha nincsen ilyen típusú rúzsod, akkor a meglévőt is mattá tudod tenni, méghozzá úgy, hogy egy színtelen porpúderrel és egy nagy ecset segítségével felhordod a már megfestett ajkad felületére a port. A széleknél figyelj, nehogy maradjon a porból, még véletlenül se higgyék azt, hogy porcukros sütit ettél.

Ha készen vagy a Marilyn-es sminkeddel, nincs más dolgod, mint aznap eljátszani, hogy te vagy Marilyn Monroe!

Photo: Kirschner Anna
Modell: Rapcsák Dóra
Stylist: Fuster Anett
Smink, haj:  nesbu makeup https://www.facebook.com/nesbumakeup

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást