Készíts sminkecset tisztító folyadékot 6 lépésben

Készíts sminkecset tisztító folyadékot 6 lépésben

Címlap / Stílus / Arc / Készíts sminkecset tisztító folyadékot 6 lépésben

A legtöbbünknek csak kallódnak a neszesszerében, és próbálunk rájönni, hogy melyik mire való. Pedig a sminkecsetet a különbséget jelenthetik egy gyorsan feldobott festékréteg és a profi make up között. Nem véletlen, hogy a profi sminkmesterek sem tudják ezek nélkül elképzelni a munkájukat. Most nem csak azt mutatjuk meg, hogy melyik mire jó, de azt is eláruljuk, hogyan tisztítsd és tárold őket, hogy sokáig épek maradjanak, és ne telepedjenek meg rajtuk a pattanásokat okozó baktériumok.

Lapos ecset

A lapos, többnyire szintetikus anyagból készült, sűrű és erős ecsetek az alapozó felvitelére használnak. Az első néhány alkalom után te is ki fogod tapasztalni, mennyivel egyszerűbb velük az élet, és hogy milyen simán, egyenletesen oszlathatod el velük a sminked alapját.

Tökéletes szolgálatot tesz akkor is, ha különböző árnyalatú alapozókat használsz például a szemed alatt és az arcodon, vagy az orrod mellett, mert láthatatlanul elsimíthatod a két árnyalat határát az ecsettel.

Púderes ecset

Ez a nagy, bolyhos, kerek ecset az egyik kedvenced lesz, ha egyszer beszerzed, mert remekül felvihetsz vele pirosítót, púdert, highlightert, bronzosítót, gyakorlatilag bármilyen por állagú sminkterméket, anélkül, hogy bizonyos területekre túl sok, máshová pedig túl kevés jutna belőlük.

A finom szálak a port is finoman terítik, így a végeredmény hibátlan lesz.

Rövid szálú ecset

Remek választás a szemfesték felviteléhez, mert jól elérheted vele a szemzugot, illetve a szemhéj sarkát is. Mivel többnyire puha szálúak, inkább a púder állagú szemfestéket tudod felhordani velük.

A rövid szálú ecsettel felvitt festék kontúrt és mélységet ad a szemnek, így ha egyetlen, a szemfestékhez használható sminkecsetet veszel, akkor ez legyen az.

Szögletes szemfesték ecset

Nem mindenkinek jönnek be a gél vagy krém állagú szemfestékek illetve tusok, de ha te szívesen használod őket, akkor mindenképpen szerezz be egy ilyen ecsetet, mert csodákat lehet művelni vele.

A rövid szálakkal precíz cicaszemet rajzolhatsz, de a szempillák tövébe húzott vonal is élesebb lesz ezzel az ecsettel.

Ajakecset

Minden típusú és jellegű rúzzsal és szájfénnyel, illetve ajakápolóval működik, és nem csak pontosabban tarthatod vele a kontúrokat, de a megfelelő mennyiséget is egyszerűbb eltalálni, így a sminked tartósabb lesz, nem kenődik el, nem szívódik fel ideje korán, ugyanakkor nem is hagy nyomot mindenen.

Akkor is jó választás, ha eddig gondot okozott, hogy hogyan vidd fel a megfelelő mennyiségű rúzst az ajkaid szegletébe.

Hogyan tisztítsd az ecseteidet?

Nagyobb sminküzletekben kapható olyan tisztítószer, amit használat után az ecsetekre permetezhetsz, és megöli a baktériumokat, de a saját ecsettisztító folyadékodat is elkészítheted: egy lapos tányérra önts két rész mosogatószert és másfél rész olívaolajat, majd az ecsettel végezz körkörös mozdulatokat a tányéron, végül húzd végig az ecsetet néhányszor oda-vissza a tányéron, hogy biztosan minden területet megtisztíts.

Ha készen vagy, folyóvíz alatt öblítsd addig az ecsetet, amíg a rajta keresztül folyó víz teljesen tiszta nem lesz. Ekkor egy papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet, és hagyd teljesen megszáradni.

Tárolás

Fordíts egy kis figyelmet a sminkecsetek tárolására is! Ha csak bedobálod őket a fiókba vagy a sminkek közé, könnyen elkoszolódhatnak, elterjednek rajtuk a baktériumok, vagy elveszítik a formájukat.

Ha egy készletet vásárolsz, valószínűleg tokot is kapsz az ecsetekhez, de ha ilyened nincs, akkor a nyelükkel lefelé állítsd őket egy befőttesüvegbe vagy kávésdobozba – bármi megteszi, a lényeg, hogy a szálak ne töredezzenek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást