Így készíts profi szemöldököt magadnak, otthon

Így készíts profi szemöldököt magadnak, otthon

Címlap / Stílus / Arc / Így készíts profi szemöldököt magadnak, otthon

A legtöbb kozmetikus még – teljesen érthető okokból – nem dolgozik, ezért sokan kénytelenek most maguknak kiszedni a szemöldöküket. Ez alapvetően nem egy bonyolult folyamat, viszont némi körültekintést és tervezést azért igényel. A következő tippek mind segítenek abban, hogy otthon is csodás szemöldököt tudj magadnak készíteni! Mutatjuk, hogyan szedd ki, sminkelj és fesd be!

Előkészületek

Fontos, hogy mielőtt kiszednéd a szemöldöködet, megnézd, hogy elég dús-e, hiszen a vékonyból csak még vékonyabb lesz, ha kiszeded. Kb. 6 hétig tart, mire megnő a szemöldököd, ezért ha most szeretnél új formát kialakítanod, érdemes ezt az időt megvárnod. Ha ez rendben van, akkor érdemes az arcodhoz leginkább passzoló formát kiválasztanod. Ehhez adunk egy kis segítséget:

  • A kerek archoz érdemesebb magasra ívelt szemöldököt választanod, a félköríves típust pedig hagyd meg másoknak, ez ugyanis tovább kerekít az arcformádon.
  • A szögletes archoz szintén az íves megoldást érdemes választanod, a hosszabb, vastagabb formával pedig nem lőhetsz mellé.
  • A szív arcformához leginkább az alacsonyra ívelt passzol, ezzel érhető el a legtermészetesebb összhatás.
  • Ovális archoz pedig a lágyan ívelt szemöldök illik a legjobban, melynek finoman domborodik ki a teteje.

Ha már ezzel is megvagy, csak azt kell kitalálni, hogy mekkora legyen a szemöldököd. Ezt legegyszerűbben úgy tudod megnézni, hogy egy ecsetet vagy szemceruzát az orrod egyik oldalára teszel. Ha egyenesen tartod, a szemöldököd ideális belső kezdőpontját találhatod meg. Ha pedig kissé eldöntöd a ceruzát, átlósan, keresztül a pupilládon, kiderül, hova érdemes az ívet pozicionálnod. Még tovább döntve a cerkát, a szemed sarkát érintve pedig kiderül, hol legyen a szemöldököd vége. Ezeket a pontokat egy ceruzával be is jelölheted.

kotin/depositphotos.com

Szemöldökszedés

A legjobb, ha beszerzel egy profi csipeszt és olyan helyre ülsz, ahol rengeteg a természetes fény. Sok szakértő azt vallja, hogy nem érdemes nagyítós tükröt használnod, hiszen így könnyedén túlszedheted a szemöldöködet, azonban ha mégis ezt választod, néhány szál kihúzása után mindig távolodj el a tükörtől és nézd meg, milyen az összhatás.

Mielőtt nekiesnél a vágyott forma kialakításának, tisztítsd meg a szemöldököd körüli területet, majd vigyél fel egy keveset a kedvenc arcápoló olajadból.

Utóbbi felpuhítja a területet, így könnyebb dolgod lesz, kevésbé töredeznek el a szálak és nem is fog annyira fájni a folyamat. Ezt követően indulj el alulról, a szemöldököd széléről és szedd ki a szemöldököd alatti részen lévő szálakat. A szemöldöködből pedig maximum csak egy sort húzgálj ki, azt is alulról. Ha ugyanis felülről szeded, sokkal nagyobb az esély, hogy beleszedsz, vagy túlságosan vékony is lehet a végeredmény. Természetesen a szemöldöködtől távolabb eső kósza szálakat nyugodtan eltávolíthatod. A szemöldököd középső részéből ne szedj ki, a legjobb, ha csak az elejét és a végénél lévő alsó részt igazítod meg.

Most amúgy is a természetes, dúsabb szemöldökfazonok számítanak menőnek.

AllaSerebrina/depositphotos.com

Alakítás

Ha a rendezettebb hatásra szavazol, egy kicsi ollóval is megigazíthatod a túl nagyra nőtt szálakat. Ehhez fésüld felfelé a szemöldöködet és az ollóval vágd le a kilógó szőrszálakat. 

Utókezelés

Ha elkészültél a kívánt forma kialakításával, érdemes valamilyen nyugtató krémmel bekenned a területet, hiszen elég durván bántál vele. A bőrnyugtató krémek össze is húzzák a pórusokat, így ha valahol felsértetted a bőrödet vagy vérezni kezdtél, azt is el tudod ezzel állítani. Ha nincs ilyen krémed, akár egy jégkockával is átmasszírozhatod ezt a területet.

Színezés sminkkel

Ha nem szeretnéd befesteni a szemöldöködet, akkor érdemes valamilyen port, gélt felvinned rá, de ceruzával is tökéletesítheted a hiányos részeket. Arra ügyelj, hogy soha ne vigyél fel túlságosan sok anyagot, inkább menj át rajta többször. Kezdd mindig a szemöldököd középső részétől, hogy az elejére és a végére ne kerüljön túl sok smink. Ha szeretnéd, a szemöldököd aljára húzhatsz egy vonalat, ezzel még jobban kiemelheted és rendezettebbé is teheted. Érdemes a végén átfésülnöd, hogy megnézd, mindenhol jó helyre húztad-e a vonalat. 

IgorVetushko/depositphotos.com

Festés

Sokan a szemöldökfestésre esküsznek, hiszen ez sokkal tartósabb és nyáron sem kell attól tartani, hogy eltűnne a medencében. Ezt szerencsére otthon sem bonyolult kivitelezni. A legtöbb drogériában lehet kapni külön szemöldökre és szempillára való festéket több árnyalatban is, ezeket online is meg tudod rendelni. Ha a szín megvan, akkor már csak vazelinre és fültisztító pálcikákra lesz szükséged.

Mielőtt viszont nekifognál, érdemes allergiatesztet végezned a festékkel: tegyél egy kicsi pöttyöt a csuklódra és várj 48 órát. Ha semmilyen tünetet nem tapasztalsz, akkor állj csak neki a festésnek.

A festést mindig száraz szemöldökön végezd. Először kend körbe a szemöldöködet a vazelinnel, ez ugyanis meggátolja, hogy a festék lefolyhasson, vagy ha kimész a vonalból, akkor sem történik katasztrófa. Ezt követően az utasításnak megfelelően készítsd elő a festéket és a mellékelt ecsettel (vagy egy kisebb, ferde fejű ecsettel) vidd fel a szemöldöködre. Ha valahol kimennél a vonalból, egy nedves, samponos fültisztítóval töröld le. Várd meg a hatóidőt, majd langyos, samponos vízzel öblítsd le a festéket. Ha szükséges, festékleszedő kendővel (szintén kapható a drogériákban) igazítsd meg a végeredményt. 

Természetesen azzal sincs gond, ha profira bíznád magadat, ebben az esetben csak tényleg azokat a szálakat igazítsd meg, amik zavaróak számodra, viszont ha nem tudsz várni, fogadd meg a fenti tippeket, hogy irigylésre méltó szemöldökkel vágj neki a nyárnak!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást