Így készíts magadnak profi cicás sminket

Így készíts magadnak profi cicás sminket

Címlap / Stílus / Arc / Így készíts magadnak profi cicás sminket

A cicás smink már rég óta divat, és ez idén sincs másképp. Tudd meg, hogyan készítheted el magadnak egyszerűen, különösebb kézügyesség nélkül! Amennyiben ezt viseled, biztosan te leszel a bulik királynője!

Alapos alapozás

Az első és legfontosabb lépést minden smink előtt az az alapozás. Sokan azonban sajnos kihagyják a szemhéjukat, pedig ha azt is lefedjük, akkor egyrészt élénkebb lesz az, ha viszel fel egy kis színt, másrészt pedig sokkal tartósabb lesz, így nem kell azon aggódnod, hogy összegyűlik a szemráncodban a festék, vagy elmaszatolódik.
Erre a célra használhatod a jól megszokott alapozódat, viszont jobb eredményt érhetsz el akkor, ha külön erre a célra kifejlesztett, szilikon tartalmú szemhéj alapozót használsz.

Ceruza, vagy tus?

Sokan gondolkodóba esnek, mivel is készítsék el a cicás sminkre jellemző vonalkát. A válasz egyszerű: attól függ, milyen hatást szeretnél elérni. Amennyiben a természetesebb külső híve vagy, válaszd inkább a puhább ceruzát, amit kissé el is satírozhatsz egy fülpiszkáló segítségével.
Azonban ha drámaibb kinézetre vágysz, akkor mindenképpen tust használj, viszont ahhoz némi gyakorlás szükséges. Ha nem vagy biztos magadban, akkor rajzold meg a vonalat ceruzával, majd azt húzd át a tussal!

Szemhéjpúder felvitele

Mielőtt megrajzolnád a kontúrt, vigyél fel két árnyalatban barnás árnyalatú szemhéjfestéket. Először a világosabb színnel fesd meg az egész szemhéjadat, majd csak utána használd a sötétet!
Ezt csakis a szemeid külső részére, valamint a szemgödörbe vidd fel, hogy ezzel is árnyékolni tudj. Ügyelj arra, hogy a sorrendet mindig tartsd be!

Hogy kell megrajzolni a vonalat?

A vonal megrajzolásával sokszor problémák szoktak adódni, főleg, amikor a szemhéj végén túl kell vinni. Gyakran megesik, hogy a vonal meghosszabbítása szomorúvá varázsolja a tekintetet. Ennek az az oka, hogy követed a szemed formáját. Hogy mégis mire kell figyelned?
Először is arra, hogy közvetlen a szempilláid tövében dolgozz, hogy ne maradjon ki csupasz terület, valamint mindig tartsd szem előtt, hogy milyen az alsó szemhéjad. Ugyanis úgy kell meghosszabbítani a vonalat, mintha annak a folytatását rajzolnád, túl, a szemeid sarkán.

Gyöngyház az élénk tekintetért

Hogy a tekinteted friss legyen, tégy egy leheletnyi gyöngyázfényű port a belső szemzugaidba.
Ezzel amellett, hogy élénk pillantásokat varázsol, nagyobb kontrasztot ad a fekete kontúrral, így sokkal látványosabb az eredmény. Ne feledd, alá is kerüljön az alapozóból, máskülönben nem sokáig marad fenn!

Alsó kontúr

Nem kötelező ennél a sminknél, de ha akarsz, akkor vihetsz fel alsó kontúrt is a szemedre.
Ha természetesebb hatást akarsz, akkor az alsó szemhéjad háromnegyed részéig vigyél fel barna ceruzával kontúrt, de ha buliba vagy hivatalos, az egészre rajzolhatsz fekete kontúrt, akár tus segítségével!

Natúr ajkak

Bizonyára tudod, az erős szemsminkhez csakis natúr száj való. A rúzst nyugodtan félreteheted, használj inkább színezett szájfényt. Jó tanács, ha keskeny ajkaid vannak, akkor csupán a szád középső részére vigyél fényt, ugyanis az optikailag nagyobbítja. Ebben az esetben természetesen átlátszó terméket használj!A cicás sminket leginkább alkalmakra, bulikra viseljük, mivel a hétköznapokra túl feltűnő ( bár ha a munkahelyed megengedi, miért is ne). Nappalra válassz inkább szolidabb, természetesebb sminket, a különlegesebbeket tartogasd inkább fontosabb eseményekre.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást