Gyönyörű textúrájú örökzöldek, élénk piros bogyós gyümölcsök és egy merész szalag teszi ezt a bájos koszorút ünnepi kedvenccé.
Az alábbiakban bemutatjuk egy csodálatosan díszített koszorú elkészítését.
Hozzáteszem, egy édesen nosztalgikus érzést ébreszt a piros és zöld karácsonyi szinek kombinációja.
Amikre a koszorúhoz szükséged lesz:
– mű vagy természetes fenyőág koszorú
– 2 m fekete szalag
– 1,5 m hosszú és kb. 6 cm széles piros-fekete selyemszalag
– ragasztó pisztoly
– 10 toboz
– 6 szárított gránátalma
– száritott (vagy mű) vegyes levélzet
– erős, jól vágó olló
– piros bogyók fürtökben (pl. hecsedli, bodza)
Elkészítés
1. Egy készen vásárolt díszitetlen koszorú, vagy a fenyőágakból kialakított koszrúforma az alap. A koszorúnak készítsünk akasztót drótból, és fogassuk a koszorú hátához.
2. 30 cm-re a fekete szalag végétől alakíts ki 2 -szer 15 cm hosszú hurkokat. A hurkokból alakíts ki csokrokat.
3. Ragaszd a csokrot a koszorú bal felső részére. A csokor csüngő szárait hullámosan ragaszd a koszorúhoz. A tobozokat is ragasszuk a koszorúhoz, ahogyan a képen is látszik.
4. Ragasszunk a csokor közepébe 2 gránátalmát, a többit pedig osszuk szét kettessével és ragasszuk a koszorúra.
5. Ragasztóval illesszük a leveleket a koszorúra.
6. Ragasszuk fel tetszés szerint a piros bogyókat.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!