Párkapcsolat / Szerelem

Így hat a későbbi kapcsolataidra az, ha régóta szingli vagy

Így hat a későbbi kapcsolataidra az, ha régóta szingli vagy

Párt találni sosem egyszerű, mindegy, hogy hány éves vagy. És bár tény, hogy szuper dolog szinglinek lenni, amikor már évek óta egyedül vagy, téged is zavarni kezdhet a kapcsolati státuszod. Ráadásul szakértők úgy vélik, az egyedülállóként töltött évek komoly befolyásoló hatással vannak egy későbbi kapcsolatra is. Negatív és pozitív értelemben egyaránt!

Amikor egyedülálló vagy, a legnagyobb változás a személyiségedben indul el. Ugyanis amikor nincs melletted állandó partner, sokkal több lehetőséged nyílik saját magad felfedezésére. Hogy mit szeretnél kezdeni az életeddel, melyek azok a hobbik, amik tényleg boldogsággal töltenek el, milyen stílus áll közel hozzád, és hogyan változtatnád meg a külsődet.

Ahogy telik az idő, úgy válik előtted egyre tisztábbá az, hogy mit akarsz, és mit nem. Ez az oka annak, hogy sokszor a szingli emberek nem találnak partnert maguknak egykönnyen. Hiszen mire eljutnak oda, hogy ismerkedni akarnak, már tudják, mi nem fér bele számukra, és kit keresnek igazán. A szabadságukat szeretik, és ezt a függetlenséget nem adják fel csak úgy, bárki kedvéért. Persze ez könnyedén okozhat gondokat, hiszen hajlamos lehetsz túl magas elvárásokkal randizni, és egy tökéletes férfit keresni – aki valójában nem is létezik.

A kompromisszum nem lesz erősséged

Lehet, hogy korábban könnyedén kötöttél kompromisszumokat, de az éveken át tartó szingliséged miatt ez megváltozhat. Hiszen ez idő alatt hozzászoktál ahhoz, hogy azt csinálsz, amit csak szeretnél, és nem kell senki mással egyeztetned egy baráti program vagy utazás miatt. Egy kapcsolatban viszont ez messze nincs így! A szabadságod egy részét természetesen sosem kell beáldoznod (ideális esetben), de tény, hogy a szerelem kompromisszumok nélkül nem működik. Van, amiben neked kell megtanulnod engedni, és van, amiben a párodnak, hogy mindketten elégedettek legyetek a kapcsolattal.

Viszont ez nem fog olyan könnyen menni, ha elszoktál tőle, és több vitát is szíthat kettőtök között, míg végül sikerül egy hullámhosszra kerülnötök.

Beengedni valakit a rutinodba, a megszokott kis világodba, nehezebb, mint amilyennek elméletben tűnik. Hiszen már hozzászoktál ahhoz, hogy mivel telnek a reggeleid, hova mész hétvégén, vagy munka után mi a program. Eleinte, amikor a rózsaszín köd uralkodik még feletted, könnyű ezekről megfeledkezni, és minden idődet az új pároddal tölteni, de ez általában csak átmeneti. Mindig elérkezik az a pont, amikor az emberek elkezdik hiányolni a megszokott rutinokat, és ezt összeegyeztetni egy újjal nem mindig megy egyszerűen. A legfontosabb tényező az, hogy ne csak az egyikőtök változtasson a másik kedvéért, hanem mindketten engedjetek egy kicsit!

Jon Ly/unsplash.com

A bizalom kérdésköre

Érdekes megfigyelni, hogy a bizalom mennyire van jelen két ember között, ha az egyik már régóta szingli volt. Szerencsések azok, akik gond nélkül oda tudják adni a másiknak a szívüket, és egy pillanatig sem félnek egy esetleges csalódástól. Aki régóta egyedülálló, általában nem ebbe a kategóriába tartozik. Mivel te már régóta nem voltál kapcsolatban, sokkal nagyobb félelemmel tölt el a gondolat, hogy valakinek megadd a maximális bizalmat, és sebezhetővé válj előtte. És ennek semmi köze ahhoz, hogy a másik fél mennyire őszinte és megbízható!

Lehet a hűség mintaképe ez a személy, az egyedül töltött idő egyfajta biztonságot nyújtott neked, amit egy kapcsolat esetén elveszítesz.

De ne hagyd, hogy a félelem irányítson, és emiatt lemaradj egy olyan kapcsolatról, ami boldoggá tehetne! Meg kell tanulnod újra bízni, hiszen ez a közös jövő egyik legfontosabb alappillére.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást