Kerti bútor vásárlása: szettben vagy darabonként?

Kerti bútor vásárlása: szettben vagy darabonként?

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Kerti bútor vásárlása: szettben vagy darabonként?

Az biztos, hogy mindegyiknek megvan az előnye, viszont akadnak hátrányok, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Ebben a cikkben arra a kérdésre adunk választ, hogy a szettek vagy az egyedi bútorok éri-e meg jobban. 

Kerti bútorok szettben

A Kulteributorok.hu kerti bútor szettjeinek számos előnye van, hiszen amellett, hogy egységes képet alkotnak, úgy tervezték meg őket, hogy azok kiegészítsék egymást. Ennek köszönhetően pedig bármikor bővíteni tudjuk az otthoni bútor kínálatot. 

Előnye továbbá, hogy így bármikor létrehozhatunk egy jól berendezett kültéri nappalit, közben pedig nem kell amiatt aggódni, hogy az egyes bútorok illeszkedése vagy esztétikája ne lenne megfelelő. Amennyiben tehát van egy nagyobb teraszunk és elfér rajta kültéri kanapé, fotel, szék, asztal, ahol bármikor fogadhatunk vendégeket, akkor a legjobb megoldás a szettben kapható kerti bútor. 

További érv mellettük, hogy sokszor jóval olcsóbbak, így költséghatékonyabban hozhatunk létre kültéri oázist. Amikor ugyanis egyesével szerezzük be a darabokat, akkor bizony kétszer annyit is fizethetünk, mire mindent megveszünk. Ha viszont kollekciót veszünk meg, akkor a darabok ára általában jóval alacsonyabb, így jó választás azok számára, akiknek a pénztárcája nem tartalmaz végtelen mennyiségű pénzt. 

Mi a helyzet a darabban kapható kültéri bútorokkal?

Van ám bőven előnye az egyedi daraboknak. Az egyik pozitívum, ha ilyet veszünk, hogy egyéni igényre szabhatjuk a környezetünket. Sokkal egyszerűbb saját stílusban berendezni a kültéri nappalit, hiszen nem biztos, hogy azonos típusú kanapét és fotelt keresünk. Rugalmasabbak lehetünk a stílust és az anyagot, kivitelt illetően. Aki kedveli az eklektikus irányzatot, annak jobb megoldás különböző fajtákat venni. 

Lehet, hogy van hely egy hatalmas kanapénak, viszont csak egy kisebb dohányzóasztalt szeretnénk kintre, ami nem túl széles, nem túl nagy és nem túl magas. Vagy lehet éppen az ellenkezője, inkább étkezésre használnánk a teraszt, akkor pedig nagyobb hangsúlyt kap az asztal és a szék.

Akkor most melyik a jobb választás?

Ha tehát kültéri bútort keresünk, akkor át kell gondolni, hogy mekkora helyünk van. Egy nagyobb terasz esetén szóba jöhetnek a szettben kapható kerti bútorok, ahol viszont kedvelik az eklektikus stílust, ott praktikusabb, ha egyedi megoldásokban gondolkodunk.

A legfontosabb mindegyik esetben, hogy hangoljuk össze a megjelenést, igyekezzünk egységes képet kialakítani! A legfontosabb azonban a költségvetés, hiszen sok esetben ez határozza meg, hogy mit is tudunk megvenni, hiszen számos példa van arra, hogy a szettben kapható kerti bútorok jóval kisebb beruházást igényelnek.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!