5+1 kérdés, amit a természetes göndör hajú nők állandóan megkapnak

5+1 kérdés, amit a természetes göndör hajú nők állandóan megkapnak

Címlap / Stílus / Haj / 5+1 kérdés, amit a természetes göndör hajú nők állandóan megkapnak

Nahát, ez természetes vagy deuer?

A legkevésbé sem rossz szándékú, de mégis meglehetősen idegesítő kérdés, hiszen egy természetes göndör haj és egy dauerolt frizura köszönőviszonyban sincsenek egymással. Ha bármilyen varázslással, kémia folyamattal vagy egy fantasztikus fodrásszal lehetséges lenne visszaadni a természetes göndörséget, akkor valószínűleg sokkal többen hordanák így a hajukat.

A dauer is tud szép lenni, ha értő kezekben, jó ízléssel kezelik, de a természetes göndörség mégis egészen más. Ne vedd magadra, ez a kérdés általában csak tájékozatlanságból fakad, egyszerűen mosolyogj és légy büszke rá, hogy ilyen szerencsés és különleges frizurával áldott meg az ég.

Miért nem fésülöd meg?

Talán azért, mert nem lehet? Sokan talán nem is sejtik, hogy az igazán göndör hajúak általában csak egyszer fésülködnek, közvetlenül hajmosás után, de akkor is csak úgy, ha előtte sok-sok balzsammal lazították fel a tincseiket.

Nem igénytelenségről van szó, hanem egyszerűen arról, hogy göndörként nincs szükség fésülködésre, elég, ha beletúrsz a hajadba, kicsit összerázod, ne adj isten, itt ott tupírozol rajta egy keveset és voilá, máris útrakész vagy. Micsoda mázli!

Csak egyszer mosol hajat hetente?

Valószínűleg mindannyiunknak bőven elegendő lenne heti egy hajmosás, de a városi szmog, a heti többszöri edzés, vagy a nyári izzadás után természetes, hogy sokkal többször mosunk hajat. A göndörség azonban általában azzal is jár, hogy a fürtök szárazabbak, mint az egyenes hajúaknál, így egyáltalán semmi szükség arra, hogy kétnaponta megmosd, hiszen nem zsírosodik és ugyebár, óriási szerencsénkre, nem is lapul le.

Ha ezt elmagyarázod, biztosan senkinek nem az jut majd eszébe, hogy igénytelen vagy, amiért nem mosol gyakrabban hajat, egyszerűen irigykedni fognak.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást