„Miért nem fésülöd meg?” 5+1 kérdés, amit a természetes göndör hajú nők állandóan megkapnak

„Miért nem fésülöd meg?” 5+1 kérdés, amit a természetes göndör hajú nők állandóan megkapnak

Címlap / Stílus / Haj / „Miért nem fésülöd meg?” 5+1 kérdés, amit a természetes göndör hajú nők állandóan megkapnak

„Nahát, ez természetes vagy deuer?”

A legkevésbé sem rossz szándékú, de mégis meglehetősen idegesítő kérdés, hiszen egy természetes göndör haj és egy dauerolt frizura köszönőviszonyban sincsenek egymással. Ha bármilyen varázslással, kémia folyamattal vagy egy fantasztikus fodrásszal lehetséges lenne visszaadni a természetes göndörséget, akkor valószínűleg sokkal többen hordanák így a hajukat.

A dauer is tud szép lenni, ha értő kezekben, jó ízléssel kezelik, de a természetes göndörség mégis egészen más. Ne vedd magadra, ez a kérdés általában csak tájékozatlanságból fakad, egyszerűen mosolyogj és légy büszke rá, hogy ilyen szerencsés és különleges frizurával áldott meg az ég.

„Miért nem fésülöd meg?”

Talán azért, mert nem lehet? Sokan talán nem is sejtik, hogy az igazán göndör hajúak általában csak egyszer fésülködnek, közvetlenül hajmosás után, de akkor is csak úgy, ha előtte sok-sok balzsammal lazították fel a tincseiket.

Nem igénytelenségről van szó, hanem egyszerűen arról, hogy göndörként nincs szükség fésülködésre, elég, ha beletúrsz a hajadba, kicsit összerázod, ne adj isten, itt ott tupírozol rajta egy keveset és voilá, máris útrakész vagy. Micsoda mázli!

„Csak egyszer mosol hajat hetente?”

Valószínűleg mindannyiunknak bőven elegendő lenne heti egy hajmosás, de a városi szmog, a heti többszöri edzés, vagy a nyári izzadás után természetes, hogy sokkal többször mosunk hajat. A göndörség azonban általában azzal is jár, hogy a fürtök szárazabbak, mint az egyenes hajúaknál, így egyáltalán semmi szükség arra, hogy kétnaponta megmosd, hiszen nem zsírosodik és ugyebár, óriási szerencsénkre, nem is lapul le.

Ha ezt elmagyarázod, biztosan senkinek nem az jut majd eszébe, hogy igénytelen vagy, amiért nem mosol gyakrabban hajat, egyszerűen irigykedni fognak.

„Nem próbálod ki a frufrut?”

Kérdezi az, akinek egyenes haja van. Elméletben jól hangzik, gyakorlatban azonban szinte kivitelezhetetlen, hiszen a frufrud épp úgy göndörödik, mint a hajad többi része. Így ha csak nem akarod minden nap vasalni a hajadat – ne tedd! –, akkor a frufru és a göndör haj nem a legjobb párosítás. Aki ilyet kérdez egészen biztosan nagyon egyszerűen kezelhető frizurához van szokva.

„Megfoghatom?”

Persze, kérlek, mindenképp tapogasd össze a fürtjeimet, hiszen teljesen természetes, hogy az emberek egymás hajába túrnak – nem, nem az. Ne kérdezd meg a göndör hajú ismerőseidtől, hogy beletúrhatsz-e a hajukba, ugyanis könnyen lehet, hogy hosszú rendezgetés, szárítás segített beállítani a neki tetsző formára, ráadásul nem egy plüssjátékról beszélünk.

Egy barát esetében persze más kérdés, ha megkérdezed és beleegyezik, természetes, hogy kíváncsi vagy, de kérdés nélkül soha ne fogdosd meg senkinek a haját – vagy bármilyen más testrészét –, sem ha egyenes, sem ha göndör.

+1. „Ugyan, ez csak egy kis eső, mit árthat?”

Nem is a vízzel van gond, hiszen a vizes és göndör haj igazán szexi is tud lenni, sokkal inkább azzal, hogy utána kezelhetetlenül kócosra száradnak a fürtök, így ha nincs hajszárító a közelben, akkor máris egy igazi gyapjas báránynak érzed magad.

Ne is törődj az ilyen kérdésekkel, csak mindig legyen nálad esőkabát vagy esernyő, így garantáltan szépek maradnak a fürtjeid.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást