5 kérdés, amivel kiderül, hogy komolyan tervez-e veled

5 kérdés, amivel kiderül, hogy komolyan tervez-e veled

Címlap / Szerelem / 5 kérdés, amivel kiderül, hogy komolyan tervez-e veled

„Hol látod magad 5 év múlva?”

Nem csak állásinterjúkon kerülhet elő ez a kérdés, hiszen egy kezdőd kapcsolat esetén is árulkodó a válasz. Ha nem tudod eldönteni, hogy tart-e valamerre a kapcsolatotok, kérdezd meg tőle, hogy 5 év múlva hol látja magát, mik a tervei erre az intervallumra? Biztos, hogy gondolkodóba esik majd, beszélni fog a munkájáról, hobbijáról, álmairól, ami szuper, de ezután jön az igazán fontos! Az, hogy megemlít-e benne téged, vagy akár csak azt, hogy szeretne akkorra már házas lenni, nagyon sokat elárul róla.

Aki a párkapcsolati témát kihagyja ennél a kérdésnél, valószínűleg nem az aktuális párjával képzeli el a jövőjét, vagy önmagát nem tartja még felelősségvállaló felnőttnek.

„Mi a legnagyobb prioritás az életedben?”

Nem baj, ha más beállítottságúak vagytok, de nagyon sokat elmond egy másik emberről az, hogy mi neki a prioritás az életében. Gondolkodás nélkül rávágja, hogy a családja és a szerelme? Vagy azért végig kell futtatnia a gondolatain a kérdést, és megemlíti mellé a bulizást, haverokat, vagy a munkát? Utóbbi kevésbé jó előjel, ugyanis akinek egy (akár csak kezdődő) kapcsolatban is előrébb való a munka vagy a szórakozás, úgy az a személy nem is tervez komolyan. Ha viszont a párkapcsolatát az elsők közé helyezi, azzal lényegében téged is a lista elejére rakott!

„Sok házas/foglalt barátod van?”

Látszólag nem egy fontos kérdés, igaz? Pedig nagyon is az! Az Ohio Egyetem egyik kutatásából kiderült, hogy azok a férfiak, akik elsősorban szingli barátokkal veszik körül magukat, kisebb eséllyel házasodnak majd meg, mint azok, akiknek a baráti köre többnyire komoly kapcsolatban él. Az emberekre ugyanis sokszor tudat alatt is befolyással van az, hogy a barátaik milyen hozzáállással rendelkeznek. Így ha az adott férfi haverjai még mindig gyakran buliznak, és a kalandokat sem vetik meg, úgy nem kizárt, hogy ez a mentalitás rá is átragad!

„Hiszel a házasságban?”

Az emberek véleménye ebben a kérdésben nagyban függ attól is, hogy gyerekként mit láttak. Ha a barátod szülei elváltak, és ő negatív tapasztalatnak élte meg a házasságot, úgy valószínű, hogy nem hisz benne, vagy kételkedve áll az egész téma előtt. Elképzelhető, hogy talán sosem tervez oltár elé vonulni. Ez még nem jelent egyet azzal, hogy ne tervezne veled komolyat.

Ha viszont hozzáteszi, hogy szerinte amúgy semmi sem tart örökké, az már sokkal baljósabb jel. Arra utal, hogy a ti kapcsolatotokban sem hisz hosszú távon, amin persze lehet változtatni, de sajnos sok esetben ez nem sikerül a feleknek.

„Meddig tartottak az előző kapcsolataid?”

Azok a férfiak, akik mindig csak rövid ideig tartó, maximum 1 éves kapcsolatokban éltek, szinte biztos, hogy valamilyen elköteleződési problémával rendelkezhetnek. Általában ez az oka annak, hogy igazán komoly kapcsolatban sosem volt részük. Ők az első évfordulón túl semmi mást nem ünnepeltek még.

Az ilyen személyekkel óvatosnak kell lenned, mert míg te hosszú távra tervezel, addig nem kizárt, hogy ő továbbra sem hajlandó elköteleződni, csak ezt nem vallja be azonnal. Tény, hogy az emberek változnak, és ez még nem jelenti 100%-ig azt, hogy nincs jövőtök. Ha a megérzésed is azt súgja, hogy nem ő lesz az Igazi, talán érdemes mielőbb kilépni a kapcsolatból.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást