5 kérdés, amit ha fel kell tenned a pasidnak, akkor ott gondok vannak

5 kérdés, amit ha fel kell tenned a pasidnak, akkor ott gondok vannak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 kérdés, amit ha fel kell tenned a pasidnak, akkor ott gondok vannak

Néha nehéz felismerni egy kapcsolatban a figyelmeztető jeleket, főleg, ha már jó ideje együtt vagytok. A pszichológusok mindig hangsúlyozzák, hogy a boldog párkapcsolat egyik legfontosabb alapeleme az őszinte kommunikáció – ebben a nők határozottan aktívabbak, ami kívülről gyakran úgy tűnhet, mintha állandóan idegesítő kérdésekkel bombáznák a párjukat, pedig csak tisztán akarnak látni. Ha a következő öt kérdésből már feltettél egyet – vagy esetleg többet – a partnerednek, ideje elgondolkodnod azon, hogy a kapcsolat merre tart.

1. Ki az a lány, akitől üzenetet kaptál?

Sokan nem hisznek a férfi-nő barátságban, pedig létező dolog. Ha azonban titkolja előtted a lány barátját, az nem egészséges. Lehet, hogy tart a reakciódtól? Ha valóban nincs köztük semmi, mégsem meri bemutatni neked, mert fél, hogy féltékenykednél, az már gond. Ha nincs köztük semmi, mégsem vállalja fel előtted a lányt, lehet, hogy mégiscsak többet érez iránta, mint puszta barátság. Bármi legyen is az igazság, az, hogy titkolja, semmiképpen sem jelent jót.

2. Szeretsz még egyáltalán?

Ezt a kérdést két okból szokta feltenni egy nő: vagy dicséretet szeretne kicsikarni, mert kevés az önbizalma, vagy valóban úgy gondolja, hogy a párja már nem szereti. Finoman fogalmazva egyik eset sem ideális a kapcsolat szempontjából. Ha ilyen „trükkökkel” kell bókokat lopnod, vagy az önbecsülésed erősítened, az rossz dinamika, ha pedig tényleg úgy érzed, hogy a másik már nem táplál irántad gyengéd érzelmeket, az egyértelműen árulkodó jele annak, hogy valami nincs rendben köztetek.

3. Elmehetek bulizni a barátaimmal?

Ez egyértelműen arra utal, hogy a párodnak már volt problémája ezzel, tehát féltékeny és önző. Soha ne kérj engedélyt azzal kapcsolatban, hogy elmehetsz-e szórakozni, elvégre már nem vagy kisgyerek, aki megkérdezi az anyukáját, hogy lemehet-e a játszótérre.

Ha a szerelmed próbál elszakítani a barátaidtól, a vészcsengőknek meg kell szólalnia a fejedben.

Ezt még akkor sem engedheted meg neki, ha nem kedveli a barátaidat, hiszen ha látja, hogy neked örömet okoznak, azt fel kell ismernie. Ráadásul, ha szakításra kerül a sor, pláne szükséged lesz az „elmart” barátaidra.

4. Rám figyelnél végre?

Ha valaki kicsit elbambul és vissza kell rántanod a valóságba, az bocsánatos bűn, hiszen mindannyiunkkal előfordul. Ha azonban rendszeresen előfordul, hogy rajtakapod a párod, hogy nem figyel rád, miközben beszélsz hozzá, jogosan háborodsz fel. Ha állandóan kérlelned kell, hogy hallgasson meg, méltatlan helyzetbe kerülsz, mert amennyiben fontosabb számára a videójáték, tévéműsor, vagy meccs a te mondanivalódnál, akkor az sokat elárul a hozzáállásáról.

5. Mire ment el az összes pénzed?

Nem kell, hogy a személyes pénzügyi tanácsadója legyél, de ha együtt éltek, a költségekbe közösen kell beszállnotok. Hogy ezen felül ki mire költi a pénzét, az – amíg nem vagytok házasok és nincs gyerek – mondhatjuk, hogy magánügy, de csak egy bizonyos szintig.

Ha a párodnak van rendes állása és normális fizetése, gyanús, ha mégis minden hónapban alig jön ki belőle.

Akár csak felelőtlen költekezés áll a háttérben, vagy valami komolyabb – mint például elhallgatott adósságok, vagy szerencsejáték-függőség – ezzel foglalkozni kell. Ha párod állandó anyagi gondokkal küzd, az hosszú távon – főleg ha komolyan gondoljátok a közös jövőt – komoly gondot okozhat.

Kép forrása: canva.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást