Párkapcsolat / Szerelem

7 kérdés, amire ha nem tud válaszolni a párod, az rossz előjel lehet

7 kérdés, amire ha nem tud válaszolni a párod, az rossz előjel lehet

A rózsaszín köd oszladozása után a gyakorlati kérdések is helyet kapnak a párkapcsolatban, hiszen ha nem egy futó kalandról van szó, akkor bizony előbb-utóbb az a természetes, ha elkezditek tervezni együtt a jövőt. Összegyűjtöttünk néhány kérdést, ami biztosan felmerül benned az összecsiszolódás idején. Ha ezekre nem tud, vagy nem akar válaszolni a párod, talán érdemes átgondolnod, hogy mennyire veheted komolyan.

Hogy végződött az előző kapcsolatod?

Ez a kérdés elég hamar fel szokott merülni, ha azonban nem kapsz rá egyenes választ, akkor érdemes elgondolkodnod. Lehet, hogy nem akart véget vetni az előző kapcsolatnak, hanem vele szakítottak és még elkötelezett érzelmileg? Esetleg nem történt meg a rendes lezárás? Ha minden rendben és már csak te vagy számára fontos, akkor meg kell tudnia válaszolni ezt a kérdést is.

Az egészségügyi előélete

Természetes, hogy szeretnéd tudni, hogy akivel hosszú távon tervezel, egészséges-e , vagy ha nem, akkor milyen problémákkal küzd és ez milyen hatással van a közös életetekre. Neked is vannak nyavalyáid, kisebbek és nagyobbak, egy bizonyos kor fölött ez elkerülhetetlen. Jobb, ha nem titkolóztok egymás előtt, hanem teljesen őszinték vagytok, így nem okozhat semmi meglepetést a későbbiekben.

El tudod képzelni, hogy valaha összeköltözünk vagy összeházasodunk?

Ha számodra a következő lépés a közös életetekben az összeköltözés és a házasság, akkor ennek érdemes hangot adnod és jelezned a másik felé. A különféle praktikák helyett mindig az egyenes út a legjobb választás. Ha úgy érzed, hogy kerüli a választ, akkor talán nem egyértelmű, hogy egy irányba haladtok. Tisztázd ezt a kérdést, mielőtt túl nagy csalódás érhet.

Elmondanád, hogy mi a baj?

Egy egyszerű kérdés, ami milliószor felmerül a hétköznapok során. „Drágám, mi a baj?” Fontos, hogy el tudja neked mondani, ha valami bántja és ne titkolózzon előtted. Az olyan, mintha az alapvető bizalom hiányozna köztetek, márpedig muszáj, hogy az ilyesmi kétirányú legyen. Lehet, hogy egyszerűen csak megszokta az egyedüllétet és azt, hogy egymaga intézi a problémáit, szép lassan talán megtanulja, hogy rád bízhatja a gondolataid. Ha ebben nem áll be változás rövid időn belül, az viszont baljós előjel lehet.

Mitől félsz a legjobban?

Lehet az konkrét dolog, mint a magasság vagy a víz, de sokkal fontosabbak az elvont dolgok, amik miatt nap, mint nap mindannyiunk szorongunk, amiktől félünk. Ha már tudtok beszélni az ilyen fontos kérdésekről, akkor mély kapocs van köztetek, ha azonban nem kapsz őszinte, igazi választ, akkor talán nem vesz komolyan.

Hogy érzed magad?

Egy „köszi, jól” válasznál bizony egy idő után összetettebb gondolatokra van szükséged, ami teljesen érthető, hiszen te nem egy olyan feleletre vágysz, amit bármelyik kollégának, vagy távoli ismerősnek mondana. Ha nehezére esik elmondani, hogy igazán hogy érzi magát akkor is, ha már túl vagytok a kezdeti időszakon, az azt is jelentheti, hogy nem enged közel magához érzelmileg.

Szoktál beszélni a volt barátnőiddel?

Vannak volt kapcsolatok, akiket teljesen kitöröl az ember az életéből és vannak, akikkel megmarad egy jó barátság vagy épp valamilyen felszínes kommunikáció. Nincs is ezzel semmi gond, így van rendjén, biztos nálad is mindkettőre van példa, arra azonban ügyelj, hogy soha ne titkolózz a párod előtt és ha rájössz, hogy ő titkolózik, bizony gondolkodj el rajta, hogy vajon mi lehet a háttérben?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást