Képregényben elevenedik meg a Dior sztorija

Képregényben elevenedik meg a Dior sztorija

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Képregényben elevenedik meg a Dior sztorija

A legendás francia divatház történetét könyvben örökíti meg egy ismert képregény alkotó nő, Anne Goetzinger. Christian Dior egész életét megismerhetjük a képregényen keresztül, de a szerző néhány titkot is elárul a könyv születésével kapcsolatban.

Amikor Anne Goetzinger, a francia képregény alkotó fejében megszületett az ötlet, hogy egy divat képregényt szeretne papírra vetni, eldöntötte, a három legikonikusabb francia divatmárka fogja inspirálni: Coco Chanel, Yves Saint Lauren és Christian Dior. Anne számos novellát, könyvet és albumot tanulmányozott a tervezőkről, de közülük csak a harmadikat találta igazán érdekesnek. Hogy jobban elmerülhessen Christian Dior életművében, elkezdett dolgozni A lány Diorban című könyvén. A történet a híres divatház sikerét mutatja be egy újságíró szemén keresztül, aki később maga is a Dior egyik modelljévé válik, és így szemünk elé tárul az igazi francia couture világa.

A könyv elkészítésében Bil Donovan illusztrátor is közreműködött, akivel közösen mélyen beleásták magukat Christian Dior ránk hagyott életművébe.

„Ami igazán megfogott, hogy Dior a tökéletesség híve volt, nem pedig az extravaganciáé. Egy tehetősebb, de középosztálybeli polgár volt, ami meglátszott minden munkáján.

A kevesebb több alapelvet követte.” – meséli Anne.

Kép forrása: wmagazine.com, NBM Publishing

Bil Donovannek nagyon tetszettek Anne elképzelései azzal kapcsolatban, hogyan is szeretné megjeleníteni képregényen keresztül Dior legismertebb ruháit és terveit. „Teljesen lenyűgözött Anne látásmódja. Amikor először megláttuk a Dior egyik ikonikus ruhadarabját, emlékszem, azt gondoltuk, hogy ez itt egy darabka történelem.”

Ahogy Donovannek, úgy Anne-nek is vannak olyan emlékei az alkotói folyamat és kutatás időszakából, amelyekhez szórakoztató történetek kapcsolódnak. Ilyen például az is, amikor szokatlan jelentkezők tűntek fel a Dior egyik nyílt modell castingján. „Megjelent néhány prostituált, akik látták a cég egyik hirdetését, amiben próbababákat kerestek – ők pedig úgy gondolták, hogy jobban lehet őket öltöztetni és vetkőztetni, mint bármi mást.” – meséli nevetve.

Ilyen és ehhez hasonló vicces történetek kapcsolódnak a könyvhöz, amiben szebbnél szebb illusztrációkon keresztül kísérhetjük végig Christian Dior csodás munkásságát a divat világában.

Forrás: wmagazine.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást