Képek! A legfinomabb vasárnapi ebéd, amit el tudsz képzelni

Képek! A legfinomabb vasárnapi ebéd, amit el tudsz képzelni

Címlap / Életmód / Receptek / Képek! A legfinomabb vasárnapi ebéd, amit el tudsz képzelni

A tengeri halak a szívünk jó barátai. A halak szervezetében omega-3 zsírsav található. A hideg, mélytengeri vizekben az omega-3-tól marad megfelelő folyékonyságú a halak vére. A többszörösen telítetlen zsírsavak fontosak a mi egészségünk megőrzésében is. Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak vérünk normál triglicerid szintjének megtartásához és a normális vérnyomás, ill. koleszterinszint megőrzéséhez.

Hozzávalók 3 személyre:

3 szelet alaszkai tőkehal filé 3 mokkáskanál „Maggi Ízvarázs Sok zöldséggel” ételízesítő 3 mokkáskanál szeletelt mandula ½ citrom leve 1 dkg vaj 1 kávéskanál olívaolaj

Elkészítés:

A halszeleteket szárazra törölgetjük, majd a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük.

Vaj és olívaolaj keverékén a halak mindkét oldalát megsütjük.

A megsütött halszeleteket tányérra szedjük, a serpenyőben pedig átforgatjuk a szeletelt mandulát. A serpenyőt a tűzről lehúzzuk és frissen facsart citromlével meglocsoljuk a mandulát.

Tálaláskor a megsütött alaszkai tőkehalfilére halmozzuk a citromos mandula szeleteket.

Barna rizzsel kínáljuk ezt a finom mandulás halat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást