Elhatároztam, hogy itt az idő nekiállni egy kis diétának. Közeleg a tavasz, megújul a természet, új erőre kapunk a hétköznapokban is köszönhetően a napsütésnek. Végre újra világosban indulunk majd el a munkahelyünkről… Imádom ezt a várakozást. Mikor nap mint nap figyeled az apró jeleit a természetnek. A madárcsicsergés reggel, az első nap, amikor kicipzározod útközben a kabátod. És igen, ez azt is jelenti, hogy itt az idő egy kis tisztulásra is. Tehát kezdődhet a tavaszi diéta szezon!
De előtte kell egy utolsó kéjes élvezettel elfogyasztott kényeztető finomság. Persze ne gondoljátok, hogy most leszaladok egy krémesért a sarki cukrászába, neeeem. Viszont egy saját készítésű diós csokitorta. Na, az igen! 🙂
És a jó hír, hogy ez a szokásos bedobom a gépbe, összekutyulom, kisütöm verzió. És, ami még jobb benne, max. 20 perc a sütési idő. 🙂
Hozzávalók:
- 100g kókuszzsír
- 150g eritrit (vagy bármilyen diétás édesítőt ízlés szerint)
- 85 g jó minőségű holland kakaópor
- 1 rúd vanilia belseje
- 3 db L-es tojás
- 100g zabliszt
- egy csipet tengeri só
- kb. egy dl növényi tej
- 80g dió
- egy nagy marék legalább 80%-os étcsoki
Elkészítés:
- A dió és az étcsoki kivételével mindent tegyél bele egy nagy keverőtálba (vagy a keverő lapátos gépedbe).
- Jól dolgozd össze, hogy egy folyós, de nem túl híg tésztát kapj.
- Ha esetleg túl sűrű lenne, pici növényi tejet adj még hozzá, különben túl száraz lesz a sütid.
- Ha jól összedolgoztál mindent, szórd bele a durvára tört diót és a csokidarabokat és keverd át.
- 20 cm-es szilikon tortaformában 160 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.
- Fontos, hogy ne süsd tovább, vagy túl erős hőfokon, mert a sok kakaótól hajlamos megégni, vagy kiszáradni.
- Akkor jó, ha a közepe még picit ragacsos.
- Szeletelés előtt hagyd kihűlni.
Megjegyzés:
Ha nagyobb tortaformád van, duplázd az adagot, vagy sütheted kisebb tepsiben is és ez esetben nem torta szeleteket, hanem kisebb kockákat vághatsz belőle.