7 kedves dekoráció a nyár emlékeiből

7 kedves dekoráció a nyár emlékeiből

Címlap / Otthon / Dekor / 7 kedves dekoráció a nyár emlékeiből

Ha szeretnénk, hogy a kellemes élmények emlékei körbevegyenek bennünket, akkor díszítsük a lakást a nyári emlékekkel úgy, hogy az egyszerre legyen dekoratív, egyedi és szép is!

Fényképek

Az egyik legegyszerűbb dekorációs mód az, ha új képekkel díszítjük fel a lakást. Ha digitális fényképeket készítettünk a nyaraláskor, vagy egy kellemes családi esemény folyamán, akkor bátran használjuk fel ezeket.

Ne hagyjuk, hogy a számítógépen várják meg, amíg újra megnézik őket!

Hívassunk elő néhány jól sikerült darabot és tegyük egy szép keretbe. A legegyszerűbb megoldás, ha egy sima üvegborítást teszünk rá, így kizárólag csak a kép fog dominálni. Mindig jó érzés lesz rá nézni és nem utolsó sorban az emlékek is jobban megmaradnak!

Montázs

Ugyanezekből a fotókból készíthetünk montázst is. Vagyis hívassuk elő a képeket és egy nagyobb alapra tegyük fel őket, tetszőleges elrendezésben.

Nem baj, ha nem azonos méretűek, sőt ettől kicsit még egyedibb lesz a hatás.

Szintén jó ötlet, ha a képeket a helyszínnel ötvözzük, vagyis válasszunk ki egy nagyobb tájképet például a Balatonról vagy a tengerpartról és a fényképeket azokra ragasszuk fel.

Így nem csak a szereplők, de a helyszín is visszaköszön majd. A képnek válasszunk egy üres, domináns falat, hogy igazán érvényesülni tudjon!

Kövek

Nagyon jó hangulatot kelt, ha a nappaliban vagy a hálószobában elhelyezünk néhány szép és megtisztított követ, amelyet a nyaralás helyszínén szedtünk össze.

Ha igazán látványos hatást szeretnénk, és több kövünk, kavicsunk is van, akkor egy szép üvegbe is elhelyezhetjük ezeket, emlékeztetőül pedig írjuk az üvegre a dátumot és a helyszínt.

Néhány év alatt sok színes és érdekes üvegünk lehet, amelyek szépen illenek is egymáshoz. Ha van otthoni csobogónk, akkor abba is beletehetjük, a víz és a kő együtt mindig jó hatást kelt, ráadásul a Feng Shui szerint még az energiákat is pozitívan befolyásolja!

Kagylók

A nyár hangulatának visszacsempészésére nagyon egyszerű, mégis nagyon hatásos megoldás lehet, ha a tengerparton gyűjtött kagylókat helyezzük el a lakásban.

Díszíthetjük vele a montázsunk keretét, ráragaszthatjuk a fürdőszoba tükrére, átlátszó üvegedénybe helyezhetjük a kavicsokkal együtt vagy akár csak elszórva elhelyezhetjük őket a fürdőben vagy a hálószobában.

Csobogóval is nagyon jó hatást kelt, de minden más vizes, vízzel kapcsolatos helyen jól mutat néhány kagyló.

Levelek, virágok

Akár egy nyaralásra, akár csak a nyár színeire szeretnénk emlékezni, a levelek és virágok összegyűjtése mindig jó ötlet. Válasszunk szép zöld, vagy más színű leveleket, hozzá színes virágokat és préseljük őket néhány napon keresztül egy súlyos könyv lapjai között.

Utána ragasszuk őket egy szép merített lapra vagy keményített vászonra tetszés szerinti elrendezésben, vagy akár tegyük a montázsunkra ezeket is. Bájosan nyári hangulatot fog árasztani, bárminek a díszítésére is használjuk. A virágoknál figyeljük a védett fajokra és a többiből is csak néhányat vigyünk haza, ne tépjük le őket feleslegesen!

Szobanövények

Ha a nyaralás alatt olyan helyre tévedünk, ahol új és érdekes növényekkel találkozunk, akkor megpróbálhatjuk azt, hogy néhány bujtást vagy palántát hazahozunk belőle és a szobanövények között tartjuk.

Természetesen utána kell járni, hogy éppen nem egy védett típusról van-e szó, illetve azt is érdemes megtudakolni, hogy a növény tartásához milyen feltételekre van szüksége.

A környezetváltozás és a hosszú utazás is megviseli ugyan a növényeket, de kellő szakértelem mellett újra régi szépségükben pompázhatnak nálunk, élő emléket állítva a nyaralásnak.

Kaspók

A szobanövények már önmagukban csodálatos nyári emlékek lehetnek, de ha a kaspójukat is kidíszítjük, akkor még szebbek és egyénibbe lehetnek.

A kaspóra ragaszthatunk kagylókat, festhetünk rá a kirándulás emlékével találó szimbólumot, vagy egyszerűen csak ráírhatjuk az időpontot és a helyszínt, ahonnan a növény származik.

Válasszunk szép, díszítésre alkalmas filctollat vagy ecsetet, készítsünk sablont és a felirat máris gyönyörű lesz. A nyár emlékeit így nem csak az emlékezetünkben, de a balkonon, az ablakban vagy bárhol a lakásban is megőrizhetjük.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást