Kecskesajtos, narancsos paradicsom leves

Kecskesajtos, narancsos paradicsom leves

Címlap / Életmód / Receptek / Kecskesajtos, narancsos paradicsom leves

Ennek a paradicsomlevesnek a különlegessége a savanykás kecskesajtban rejlik, melynek finom fűszeres ízt ad a fokhagyma és a narancshéj.

Hozzávalók:

– 2 fej vöröshagyma

– 1 evőkanál olívaolaj

– 1 evőkanál étolaj

– 2 kiskanál zúsott fokhagyma (4 gerezd)

– 10 dkg kockára vágott paradicsom

– 20 dkg paradicsomszósz

– 1 l húsleves alaplé

– 2 kiskanál fokhagyma paszta

– 250 ml tej

– 120 ml tejszín

– 6-8 dkg kecskesajt

– 1 / 2 kiskanál reszelt narancshéj

– 2 evőkanál. narancslé

– 1 / 2 kiskanál só

– 1 / 2 kiskanál apróra vágott friss rozmaring

Elkészítése:

1. Egy közepes lábasban forrósítsuk fel az olajat, majd karamellizáljuk meg benne a hagymát. Keverjük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot, paradicsomszószt, alaplevet és fokhagyma pasztát. Forraljuk fel és csökkentsük a hőt.

2. Főzzük 1 órán keresztül. Botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a tejet, tejszínt, kecskesajtot, narancshéjat, narancslevet és a rozmaringot. Sózzuk ízlés szerint. Fűzzük amíg fellobban.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást