Tudjuk, hogy kicsit furán hangzik, de bízz bennünk, ha egyszer kipróbálod ezt a jeges finomságot, többé nem is akarsz majd másféle eperfagylaltot enni.
Az eper könnyű, kicsit fanyar ízét remekül ellensúlyozza a kecskesajt testes, gazdag íze, ráadásul ennél krémesebb epres finomságot elképzelni is nehezen tudunk.
Nyugodtan próbáld ki, hogy megkóstoltatod a vendégeiddel, és megpróbálod kitaláltatni velük, mit is esznek. Garantáltan leesik majd az álluk, és tuti, hogy kérnek majd még egy adagot.
Hozzávalók:
fél kiló eper negyedekbe vágva, fél csésze cukor, fél csésze tej (legjobb a mandulatej), fél csésze kecskesajt, 1 teáskanál citromlé, egy csipet só.
Elkészítés:
Az epret terítsd szét, amennyire csak a fagyasztód mérete megengedi, és fagyaszd őket keményre körülbelül 2 óra alatt. A fagyasztott epret a többi hozzávalóval tedd egy robotgépbe, és turmixold finom, krémes állagúra.
A sajtos epres krémet terítsd el egy nagyobb edényben, majd tedd a fagyasztóba még 2 órára. Ha ennél több időt tölt a jégen, akkor tálalás előtt vedd ki 10-15 percre.
Üvegpoharakban, gombócokban tálald.