A koreai habkávé, a dalgona: igazi kávéházi élményt ad

A koreai habkávé, a dalgona: igazi kávéházi élményt ad

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A koreai habkávé, a dalgona: igazi kávéházi élményt ad

Amilyen tempóban a dalgona receptje végigsöpört az interneten, abból arra következtetek, hogy hamarosan óriási népszerűsége lesz a kávéházakban.

A koreai habkávé látványos, izgalmas, pofonegyszerű elkészíteni, úgyhogy még annak is menni fog, aki eddig maximum instant kávét tudott főzni (sőt, még egy kis helyzeti előnyben is van) és jó eséllyel van hozzá otthon minden, ami kell, így a boltba sem kell kimenned miatta.

Nem csoda, hogy mindenki elkezdte megosztani és rengetegen próbálják ki, hiszen semmi különösebb előkészületet nem igényel. Mikor először találkoztam vele, 10 perc múlva már a saját dalgonámat kortyolgattam.

A sikerélmény garantált, az íze érdekes, izgalmas, az állaga pedig a csúcspont: a bársonyos, sűrű kávéhab már látványra is igazán csábító, kanalazgatni és kortyolni pedig valódi élmény. Az elkészült kávé olyan gyönyörű, hogy még az Instádra is kitehetnéd!

A kávé elkészítése tényleg nem egy bonyolult dolog, de azért nem gondolom, hogy mostantól minden reggel így iszom majd a lattémat, viszont egy-egy alkalommal, ha valami különlegességre vágyok, biztosan bevetem még, illetve ha legközelebb almás pitét sütök, biztosan a mellé is kipróbálom majd, hogyan szerepel a vanília fagylalt mellett a kávéhab.

Mostanra már biztosan te is kíváncsi vagy, hogy hogyan lehet 5 perc múlva neked is ilyen gyönyörű italod a konyhapultodon, úgyhogy lássuk is a receptet!

tickcharoen04/depositphotos.com

Mire lesz szükséged?

  • 2 evőkanál jó minőségű instant kávéra (nem 3 az 1-ben, hanem hagyományos fekete kávé, és csak az instant kávé jó, a frissen főzött eszpresszó nem)
  • 2 evőkanál forró víz
  • 2 evőkanál cukor
  • tej

Így készül:

Az instant kávét és a cukrot tedd egy nagyobb tálba és néhény mozdulattal keverd össze. Add hozzá a forró vizet és keverd, amíg feloldódik. Fogj egy elektromos habverőt, és kezdd el habosítani az italt. Légy óvatos, mert a szétfröccsenő kávét sokkal nehezebb feltakarítani, mint a tejszínhabot, saját tapasztalatom alapján azt mondom, érdemes konyharuhát kötni. Nagyjából egy perc után a fekete kávé színe elkezd világosodni, újabb egy perc után pedig egyre sűrűbb, habosabb lesz az állaga. Körülbelül két percnyi habverés után sűrű, tejszínhabszerű krémet kapsz, csak éppen kávéból. Ne kérdezd, hogyan működik, nem értem mögötte a kémiát, de működik!

Az elkészült hab kesernyés, határozottan kávés ízű, de édes ízt hagy maga után. Nincs is más dolgod, csak rákanalazni egy pohár hideg vagy meleg tej tetejére, és már fogyaszthatod is! A hab textúrája lehetővé teszi, hogy a tejjel együtt kortyolgasd, de persze bele is keverheted a tejbe, ahogyan neked tetszik. Egy netes tipp szerint egy csipet kávélikőr sem rontja el a habot, de ez még tesztelésre vár – ha te kipróbáltad, ne felejts el beszámolni nekünk az eredményről!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást