Pénz és hivatás

5 karriertipp az IT-szektor sikeres női vállalkozóitól

Eleged van a mókuskerékből, úgyhogy vállalkozásba kezdenél? Vagy már meg is tetted, ám jól jönne néhány hasznos tipp? A Mashable.com techportál segítségével sikeres amerikai nők tanácsait hoztuk el neked.

Építs egyedülállóan tehetséges csapatot!

„Vedd magad körül olyan emberekkel, akik olyan képességekkel és tapasztalatokkal bírnak, amelyek neked nincsenek meg.

A folyamat kulcsa az őszinteség: tisztában kell lenned vele, mit nem tudsz, és célzottan olyan kollégákat keresni, akik képesek az űr kitöltésére.

A végcél egy olyan álomcsapat, ahol mindenki tanulhat mindenkitől, és ahol mindenki a maga pótolhatatlan módján járul hozzá a közös projektek megvalósításához” – magyarázza Joanna Weidenmiller, a 1-Page ügyvezető igazgatója.

A forradalmi vállalkozást azért hívta életre, hogy egy platformon játékos formában jelenítse meg a munkaerő-kiválasztás folyamatát. 

Legyenek mentoraid és támogatóid!

„A lényeg, hogy tegyél szert egy mentorra meg egy támogatói hálózatra.

A vállalkozók rengeteg akadállyal szembesülhetnek, és ezek a megbízható tanácsadók külső szemlélőként segíthetnek azok legyőzésében.

Továbbá ahhoz is hozzájárulnak, hogy a menetelés során mindvégig megőrizd az magabiztosságodat.

Az olyan csoportok, mint a Springboard Enterprises, a Dell Women’s Entrepreneur Network, illetve a Dell Founders Club kiváló alternatívát biztosítanak ahhoz, hogy akár nulláról felépítsd a saját bázisodat” – mutat rá Ingrid Vanderveldt, aki elsősorban a Dellnek teljesít megbízásokat.

Oszd be az idődet és dolgozz keményen!

„Legyen stratégiád arra, hogy hol és mivel töltöd el az idődet.

Egyszerre csak egy dologra fókuszálj, mert így teheted igazán értékessé a vállalkozásodat, és így tudsz majd érdemben hozzájárulni az előmenetelhez.

Ha ez nem megy, bátran add ki a munkát másnak, akár külsősnek!

Ne ijedj meg a kemény munkától; főleg akkor ne, ha neked kell elsőként kitaposni az ösvényt.

Amennyiben pedig csapathoz csatlakozol, annál nagyobb értéked lesz a többiek szemében, minél több felelősséget vállalsz” – teszi hozzá Fran Hauser, a Time Inc. elnöke.

Bízz a megérzéseidben és alkoss egyedit!

„Szerintem a nőknek kiváló intuíciójuk van a digitális magatartásformák előrejelzésére, s olyan érzelmi folyamatokat látnak át, amelyek jól lefordíthatóak az online tapasztalatok nyelvére.

Az én tanácsom nem más, mint hogy a női vállalkozók inkább saját magukra hallgassanak, mintsem a meglévő szakmai előírásokra, hiszen ezzel valami igazán egyedit kreálhatnak.

Csodálom azokat a fogyasztói tartalmakat és platformokat, amelyek az elmúlt tíz évben napvilágot láttak, ugyanakkor néha fájdalmasan nyilvánvaló, hogy férfiak készítették őket” – vélekedik Shauna Mei, az AHAlife.com luxus e-kereskedelmi cég alapítója.

Legyél kíváncsi!

„Bízz magadban, és keress olyan partnereket, akik hajlandóak megbízni benned, mint fiatal női munkaerőben.

A tény, hogy még csak most vágtál bele, önmagában semmit sem jelent, mert így is teremthetsz igazi értéket. Jó, ha megkérdezed magadtól, mi lenne, ha egy nagyvállalat sikere csak rajtad múlna. Mit tennél, milyen problémákat kellene megoldanod, és milyen lehetőségekre vadásznál?

A válaszokhoz elengedhetetlen a saját kíváncsiságod ébren tartása. A kíváncsiság ugyanis az egyik leglényegesebb tényező a döntéshozatalban, hogy elfogadj-e egy együttműködési ajánlatot. Érdekel az adott iparág, az adott szervezet kultúrája, vagy éppen a küldetés, amiért az emberek ott dolgoznak?

Noha a kíváncsiság rövid távon nem biztos, hogy a legkifizetődőbb stratégia, hosszú távon biztosan az mutatja meg, mi is az utad” – összegzi Deena Varshavskaya, a Wanelo e-kereskedelmi platform alkotója.

Neked melyik tipp tetszik a legjobban? Ha van jobb tanácsod, ne tartsd magadban!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást