Új karrier után néznél? Íme 5 szakma, ami 2016-ban nagyon keresett lesz

Új karrier után néznél? Íme 5 szakma, ami 2016-ban nagyon keresett lesz

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Új karrier után néznél? Íme 5 szakma, ami 2016-ban nagyon keresett lesz

Új év, új karrier? De mi az, amibe érdemes lenne belevágnod? A lifehack.org cikke alapján összegyűjtöttük neked azokat a szakmákat, amikre jó eséllyel nagy kereslet lesz 2016-ban, és ez a fizetésen is látszik majd!

Szervezeti pszichológus

Egy pszichológus MA megszerzése persze nem megy egyik napról a másikra, de ha esetleg eleve ezen a területen van végzettséged, akkor az előrejelzések szerint megéri szakosodni.

Egyre több vállalat ismeri fel, hogy a dolgozók mentális egészsége a cég teljesítménye szempontjából is meghatározó, valamint, hogy egy nagyobb csoport dinamikájának egyensúlyban tartásához szakértői segítségre lehet szükség.

A Lifehack szerint a szervezeti pszichológusokra a kereslet a következő 10 évben akár 26%-kal is megnőhet, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel jól fizető állásod lehet ezen a területen.

Személyi pénzügyi tanácsadó

Lehet, hogy itthon még mindig kicsit szokatlanul hangzik, de a jelek szerint ez lehet az egyik olyan szakma, amire a kereslet a leggyorsabban növekszik.

A pénzügyi krízisek ugyanis arra tanították az embereket, hogy sokkal határozottabban gondolkodjanak a pénzügyeikről – a régi módszer, miszerint életem végéig dolgozom és spórolok, már sem kecsegtetőnek, sem megbízhatónak nem tűnik.

Egy jó pénzügyi tanácsadó tehát komoly összegeket megkereshet, ráadásul sok cégnél a belépéshez elég egy BA szintű végzettség, a továbbiakat a tréningeken elsajátíthatod.

Web designer

A web designerekre a kereslet folyamatosan nő, ami nem is csoda, hiszen a világban lassan minden internetalapú lesz.

A legmenőbb web designerek persze már nem cégeknél, hanem szabadúszóként dolgoznak, de egy nagyobb vállalatnál alkalmazásban is jól kereshetsz, plusz sokat is tanulhatsz ez alatt az idő alatt.

A belépéshez nem árt valamilyen képzőművészeti végzettség, de sokszor már a gyakorlat is elegendő, hogy megkapj egy kezdő pozíciót.

Környezetvédelmi mérnök

Zöldnek lenni ma már nem csak divat, hanem elvárás is, és a kijelölt irányelveket betartva a vállalatoknak – tetszik vagy sem – mindent meg kell tenniük azért, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomukat.

A felmérések szerint jelenleg 15%-os növekedés várható a környezetmérnökök keresletében az elkövetkező évtizedben, de ahogy a környezettudatosság egyre fontosabb kérdéssé válik, ez az arány akár még növekedhet is.

A környezetmérnöki végzettség megszerzéséhez BA szintű diplomát kell szerezned, de természetesen a képzés magasabb szinteken is folytatható.

Orvosbiológiai mérnök

Az orvosbiológiában sokan a jövőt látják, és okkal teszik ezt. A technológiát és az orvostudományt ötvöző ismeretek valóban olyan problémákra jelenthetnek megoldást, amelyek ma még megoldhatatlannak vagy végzetesnek tűnhetnek.

Mindezek miatt az orvosbiológiai mérnökök nem csak kiemelkedő fizetésre, de valószínűleg nagy tiszteletre is számíthatnak majd, a felmérések szerint pedig a következő 10 évben 27%-kal több szakemberre lesz szükség ezen a területen, mint most.
 

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!