5+1 trükk, amit bevetnek a bárokban, hogy még többet fizess

Szirák Viki
Írta: ,

Mindegy, hogy élelmiszerboltba mész, vagy csak megiszol egy-két italt a barátnőiddel, mindenhol próbálnak bevetni kisebb trükköket, hogy még többet költs. Van, hogy ezek pszichológiai módszerek, és olyan is, hogy észrevétlen cselekről van szó. Tudtad, hogy a pultosok például az alábbiakkal próbálnak arra buzdítani, hogy még többet fizess? Természetesen ez nem mindenhol érvényes, de azért nem árt képben lenned.

Amikor koktélt veszel, fontos, hogy érezd benne az alkoholt, máskülönben nem fogod érteni, miért fizettél ennyit - hiszen ennek az italnak valóban megkérik az árát.

Egyes helyeken emiatt a pohár szélét titkon alkohollal átitatott szivaccsal törlik át, hogy amikor először beleiszol, rögtön megérezd, milyen erős, noha valójában a pohárban már nincs olyan sok belőle.

Ezt azért teszik, hogy úgy érezd, megérte kifizetni az összeget, és nem csak egy gyümölcslevet kaptál.

Biztosan te is láttad már, hogyan néz ki az a bizonyos fém mérőpohár, amibe először kiöntik az alkoholt.

Sokszor viszont fogalmunk sincs róla, hogy valójában milyen ennek a belseje; ugyanis megesik, hogy egyes helyeken a spórolás miatt kitalálnak trükköket, amelyek miatt nem lehet teletölteni, de persze kívülről ez nem látszik.

Akár beletesznek valamit a belsejébe, akár csak szimplán olyan gyorsan öntik, hogy észre sem veszed, de kevesebb kerül bele.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!