Életmód / Lélek

A karma 7 törvénye, ami felforgatja az életed – Mutatjuk az alaptörvényeket

A karma 7 törvénye, ami felforgatja az életed – Mutatjuk az alaptörvényeket

Ne félj a változástól

A változás nem mindig jó, de gyakran szükséges. A változásban rejlő nehézséget többnyire az okozza, hogy összehasonlítjuk azt, ami addig volt, azzal, ami később lesz. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mi magunk ne kezdeményezzünk változásokat. Próbáljunk ki új dolgokat, olyanokat, amelyekkel addig még soha nem volt dolgunk. Néha ki kell lépnünk a komfortzónánkból, de így könnyebb lesz elérnünk a jó karmát.

Tanulj meg önmagadon nevetni

A jó karma megteremtésének egyik feltétele az alázatosság, ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy ha szükséges, tudnunk kell önmagunkon nevetni. Ha erre nem vagyunk képesek, akkor a kritikát sem tudjuk elviselni. Előfordulhat, hogy hibázunk, de ezekből mindig tanulhatunk valamit és ezáltal egyre jobbak és jobbak lehetünk. Nem szabad mindent túl komolyan venni, vannak helyzetek, amikor humorral kell kezelni az adott helyzetet. Az alázatosság kapukat nyithat meg előttünk és utat mutathat.

Légy kapcsolatban a világgal

Kapcsolatban lenni a világgal azt jelenti, hogy meg kell élned a jelent. Minél többet gondolkodsz a múlton, annál kevésbé tudsz igazán élni. Bár a jövő mindenki számára homályos, hogy tisztábban láthassunk, el kell engednünk a múltban történteket és csak előre szabad néznünk.

Nem tudhatjuk előre, mi fog történni, de ha megéled a jelent és kihasználod a jelen adta lehetőségeket, akkor kapcsolatba kerülsz az egész világgal és képes leszel megteremteni a jó karmát, ami a jövődet is nagyban befolyásolja.

Légy türelmes

Még két nagyon fontos dolog a jó karma megteremtéséhez: a tolerancia és a türelem. Ha ezt a kettőt gyakorlod, előbb-utóbb garantáltan megtalál a siker és a boldogság.

Persze mondani könnyű és magától értetődőnek is tűnhet, de a valóságban néha nem olyan könnyű ezt megvalósítani. Vannak olyan helyzetek, amikor már arra vágysz, hogy legyen vége egy bizonyos dolognak, ha azonban kitartóan, türelemmel folytatod tovább, sikereket érhetsz el. Az emberek nagyon gyakran türelmetlenek és nem győzik kivárni azt, amit nagyon akarnak, de a türelem és a várakozás idővel meghozza az eredményt.

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

 • Avatar
  Csaba
  2021.04.05., 13:01

  Kellemes Husveti Unnepeket!

  Ez a cikk mar az elejen “butasagbol” vonja le a konzekvenciat. Ha a Bien iroi olyan magas rendu filozofusok lennenek, hogy a “karmaval” kapcsolatosan esszeket irnanak, biztos nem itt tennek. Melyik karmarol irtak? 🙂 mert abbol aztan sok van. Sok lehet. A karma nem jo es nem rossz! A karma nem buntetes es nem arra valo, hogy “ezoterikus”, spiri torteneteket meseljenek. A karma lehet azonnali visszahatas, es lehet kesobbi, de akar a hindu filozofikusok szerint egy kovetkezo eletbeni is. Nem lehet “gnosztikusan” sem tekinti, hiszen amit megtapasztalunk, az nem a karma. Kikerulni sem lehet, megvaltani sem lehet. Lehet azonban sok jot tenni masokert ha mast nem azzal, hogy egyutterzunk. Udv

  Válasz

Írj egy hozzászólást